THEATER

Tournee..

40.000 sublime and beautiful thoughts, naar 'Selbstbezichtigung' van Handke, door Dood Paard. Vanavond en vrijdag in Groningen (Grand Theatre), 18 t/m 22 april in Amsterdam (Brakke Grond).

Het Zuidelijk Toneel met De dame met de camelia's, vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), 14 april in Rotterdam (Schouwburg), dinsdag in Breda (Chassé Theater), 19 april in Nijmegen (Stadsschouwburg) en tot slot 20 t/m 22 april in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Matin van Veldhuizen vertaalde en regisseerde Abigails Party van Mike Leigh voor theatergroep Carrousel. Een avondje 'huiskamervoyeurisme'. Met Marlies Heuer, Dic van Duin e.a. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Breda (Chassé), 19 en 20 april in Leiden (LAKtheater).

Van de brug af gezien van Arthur Miller is Leonard Franks laatste regie bij het Theater van het Oosten. Jack Vecht is havenarbeider Eddie die zijn eigen ondergang bewerkstelligt. Vanavond in Oss (De Lievekamp), vrijdag tot slot in Doetinchem (Amphion).

't Barre Land speelt Tsjechovs Platonov, met Jacob Derwig als de dorpsonderwijzer die zichzelf en de vrouwen om hem heen ten gronde richt. Vanavond en vrijdag in Eindhoven (Plaza Futura), 19 t/m 22 april in Groningen (Grand Theatre).

In Op bezoek bij Meneer Green speelt John Kraaijkamp een man die in zijn appartement wegkwijnt en dan bezoek krijgt van een yup (Dirk Zeelenberg) die verplicht is tot sociale dienstverlening. Vanavond in Amersfoort (De Flint), vrijdag en zaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), zondag in Bussum ('t Spant), 19 en 20 april in Groningen (Stadsschouwburg).

Amsterdam

Zwaargewicht is lunchpauzevoorstelling van Don Duyns en Mug met de gouden tand. Over grote lijven, grote gedachten, kilo's en gewichtige zaken. Vandaag t/m 28 april om 12.30 uur in Theater Bellevue.

In het Nieuwe de la Mar Theater en Theater Bellevue van 18 t/m 23 april het derde Tiyatro Festivali van de Stichting Turks Nederlands Theater, dat een impressie geeft van het theateraanbod in Turkije.

Het Weer van Carver gaat over 'de bejaarde medemens'. Met Beppie Melissen, Leny Breederveld, René van 't Hof, Jim van der Woude en Ria Eimers als krakende oudjes die er lustig op los filosoferen. Vanavond t/m 28 april in Theater Bellevue.

Hugo Koolschijn speelt Kreutzersonate van Leo Tolstoj als een lunchvoorstelling in de foyer van de Stadsschouwburg. Vandaag en zaterdag om 12.30 uur.

Den Haag

In de Koninklijke Schouwburg vanavond en vrijdag de Franstalige voorstelling Le Misanthrope van Molière door Théâtre Vidy-Lausanne. Met Nederlandse boventitels.

Shakespeares Romeo en Julia in regie van Guusje Eybers is een voorstelling over onmogelijke liefde en zinloos geweld, 'gewelddadig als een stiletto in een stille steeg'. Vanavond t/m 30 april in de Julianakerk.

Oscar Wilde's Salomé door Toneelgroep De Appel, vanavond t/m 22 april in het Appeltheater.

Maastricht

Het Vervolg speelt Berlin Alexanderplatz, naar Alfred Döblin. Over 'de grote strijd van een kleine man' in het Berlijn van de jaren '20. Vanavond t/m 29 april in het Derlon Theater.

Vijf dagen staat het Theater a/h Vrijthof in het teken van Het Toneelbedrijf, waarin voorstellingen worden gepresenteerd van Toneelgroep Amsterdam, Het Toneelhuis en van de Maastrichtse Toneelschool. Maandag Kwartet, dinsdag IJ-muiden, woensdag kindervoorstellingen, 20 april Een ideale vrouw en 21 april Jeanne d'Arc van de slachthuizen. Studium Generale organiseert gesprekken met regisseurs en acteurs, steeds om 22.30 uur in het souterrain.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden