Theater

Prinsenhof van Filip Vanluchene door Malpertuis. Een koningsdrama in de wereld van de Valse Musette. Op 7 april in Theater a/h Spui in Den Haag, 8 april in Odeon in Zwolle....

Big Night van en door Dave Schwab. Over drie medewerkers in de keuken van een groot hotel die dromen van hun eigen restaurant. Van 1 (premi) t/m 3 april in Cosmic in Amsterdam.

Leeftijd, lunchtheatervoorstelling van Peter van de Witte, Marije Gubbels en Ira Judkovskaja. Een collagevoorstelling die een ode wil zijn aan een

grijzer wordende samenleving. Tot en met 25 april om 12.30 uur in Bellevue in Amsterdam, premi zondag.

Echt? van Pieter de Ruiter en Gerardjan Rijnders. Inspiratiebron vormde het hooglied. Acteurs Els Ingeborg Smits en Cas Enklaar spiegelen zich als ouder echtpaar aan een jong (dans)koppel. Op 8 en 9 april in Lantaren/Venster in Rotterdam, 13 en 14 april in Bellevue in Amsterdam.

Kreuk door Noord Nederlands Toneel. Relatiekomedie over Max en drie van zijn (ex)vriendinnen. Vierde voorstelling in de NNT-reeks MF on the blind, last-minute-voorstellingen met korte voorbereiding en speelperiode.

Tot en met 10 april in de Machinefabriek in Groningen.

Private Lives van NoCoward, komedie over twee gescheiden echtelieden, die jaren later nog niet van elkaar verlost blijken te zijn. Toneelschuurproductie geregisseerd door Jeroen van den Berg. Vanavond in Schouwburg Arnhem, 2 april in de Bommersheuf in Zevenaar, 3 april in Lantaren/Venster in Rotterdam, 7 april in de Goudse Schouwburg, 8 april in de Poorterij in Zaltbommel, 10 april in Theaterkerk Wadway in Hoorn.

Romeo en Julia van Shakespeare door Toneelgroep Amsterdam. In regie van Ola Mafaalani met een grote rol voor de tango. Met Pierre Bokma als Romeo, verliefd op een Argentijnse danseres. Vanavond in Stadsschouwsteedsburg Nijmegen, 2 april in De Flint in Amersfoort, 3 april in de Twentse Schouwburg in Enschede, 6 april in de Metropole in Almere, 7 april in Theater a/d Schie in Schiedam, 8 april in Stadsschouwburg Eindhoven, 13 april in de Goudse Schouwburg.

Eindspel van Beckett door 't Barre Land. In een kleine biotoop spelen Hamm en Clov een uitzichtloos eindspel. Op 2 en 3 april in de Toneelschuur in Haarlem, 10 april in de Kunstmin in Dordrecht, 13 en 14 april in Frascati in Amsterdam.

Deep Blue C door Dogtroep. Samen met een groep Limburgse fanfaremuzikanten en popzangers heeft Dogtroep tijdelijk het leegstaande Theater Heerlen bezet. Tot en met 3 april in Theater Heerlen. Reserveren tel. 045-5716607 (www.dogtroep.nl).

Poker van Patrick Marber door het Nationale Toneel. Antoine Uitdehaag regisseert o.a. Lou Landrn Rik van Uffelen in een voorstelling over mannen, gokken en verslaving. Van 6 t/m 8 april in Bellevue in Amsterdam.

De Zykovs, een Russische liefdesroulette van Maxim Gorki door Toneelgroep Oostpool. Een familie raakt emotioneel op drift nadat de vader heeft besloten te trouwen met de verloofde van zijn zoon. Regie: Ignace Cornelissen. Vanavond in het Rabotheater in Hengelo, 2 april in De Harmonie in Leeuwarden, 6 april in Schouwburg Arnhem, 7 april in de Rotterdamse Schouwburg, 8 april in 't Speelhuis in Helmond, 10 april in het Chassheater in Breda.

Koning Lear van Shakespeare door De Wetten van Kepler. Familietragedie over vaders/dochters en vaders/zonen. Regie: Dominique Hoste. Vanavond en vrijdag in het Laktheater in Leiden, 6 april in de Kring in Roosendaal, 7 april in de Hofnar in Valkenswaard, 9 april in Lux in Nijmegen.

Kopstoot van Roddy Doyle door Aluin. In een buurtcafinden twee kenners elke maand de strijd aan in een pubquiz. Regie: Erik Snel. Vanavond in de Lawei in Drachten, 2 april in de Twentse Schouwburg in Enschede, 6 april in de Harmonie in Leeuwarden, 8 april in De Meerse in Hoofddorp, 10 april in de Deventer Schouwburg in Deventer.

Geslacht van Rob de Graaf door Dood Paard. Een bittere komedie over 'het menselijk tekort in een wereld vol overvloed'. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg, 4 t/m 6 mei in Frascati in Amsterdam.

Blauw/Oranje van Joe Penhall door Het Nationale Toneel. Kamerdrama over een schizofreen, die na ontslag uit de kliniek dakloos dreigt te raken. Regie: Peter Tuinman. Vanavond in De Muzeval in Emmen, 2 april in de Stoep in Spijkenisse, 3 april in Schouwburg Amstelveen, 7 april in Theater van Vlaardingen in Vlaardingen, 8 t/m 10 april in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Gaga door Alex d'Electrique, 'een schofterige komedie over de angst van de ene generatie voor de andere'. Als inspiratiebron diende Calderons Leven is een droom. Regie: Ko van den Bosch. Op 2 en 3 april in Theater Bis in Den Bosch, 7 t/m 10 april in de Toneelschuur in Haarlem, 14 en 15 april in de Effenaar in Eindhoven.

De Revisor van Gogol door De Paardenkathedraal.Over een groepje kleinburgers in een slaperig stadje waar plotseling een inspecteur (revisor) op bezoek komt. Regie: Dirk Tanghe en Paula Bangels. Vanavond t/m 3 april in Stadsschouwburg Groningen, 6 t/m 9 april laatste voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht.

Vrouwen van Tsjechov van en door JosRuiter. Solo over twee vrouwen die zich allebei op hun manier verbonden voelen met Tsjechov. Vanavond in Amphion in Doetinchem, 4 april in de Veste in Delft, 8 april in Schouwburg Arnhem, 9 april in de Vest in Alkmaar, 10 april in 't Spant in Bussum.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden