Theater

Vrek van Molière door het Nationale Toneel. Komedie met Gees Linnebank als de oude Harpagon, die als een havik waakt over zijn geld....

Snaren van Gerardjan Rijnders door Toneelgroep Amsterdam. Voorstelling over het begin aller tijden. Tot en met 6 april in Stadsschouwburg Amsterdam, première vanavond. Woensdag in Schouwburg Arnhem.

Thyestes van Hugo Claus door De Wetten van Kepler. Regie: Wim Berings en Dominique Hoste. Naar de tragedie van Seneca, waarin Atreus zijn broer ongemerkt zijn eigen kinderen laat opeten. Van 4 t/m 6 april in Theater Bis in Den Bosch.

Herrie van en door Goed Gezelschap. Een voorstelling over zin en onzin. Op 5 (première) en 6 april in de Toneelschuur in Haarlem.

Kleine luiden van Maxim Gorki door Toneelgroep Oostpool, een voorstelling over de familiaire botsingen in huize Bessemjónov. Regie: Rob Ligthert. Tot en met 25 mei in Huis Goes in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem; première zaterdag.

Lovely Performance van en door Ivana Müller. Een performance over heldendom tegen wil en dank. Van 5 t/m 13 april in het Gasthuis in Amsterdam.

Ivanov van Tsjechov door het Onafhankelijk Toneel. Regie: Mirjam Koen. Een onvervalste Tsjechov-enscenering, t/m 14 april in De Schiecentrale in Rotterdam.

Het terras van Jean-Claude Carrière door Theater Malpertuis. Regie: Stef de Paepe. Tragikomedie over een man die na het vertrek van zijn vrouw zijn te dure appartement moet verhuren. Op 6 april in Theater a/h Spui in Den Haag, 9 april in Odeon in Zwolle, 10 april in de Toneelschuur in Haarlem.

Wondkoorts door Bram Coopmans van ZT Hollandia. Gebaseerd op het prozagedicht 'Een seizoen in de hel' van Arthur Rimbaud. Regie: Ivo van Megen. Tot en met 20 april in het gebouw van ZT Hollandia in Eindhoven (Fuutlaan 12).

Een vriendelijk stuk over aardige mensen van Esther Gerritsen door Keesen & Co. Regie: Willibrord Keesen. 'Het leven van alledag van elke vanzelfsprekendheid ontdaan.' Vrijdag in de Gruitpoort in Doetichem, 6 april in Bellevue in Amsterdam.

De Koopman van Venetië van Shakespeare door Toneelgroep Amsterdam. In de regie van Ola Mafaalani gaat het stuk over het grote spel van de dolgedraaide economie van nu. Vanavond en vrijdag in Stadsschouwburg Utrecht, zaterdag in De Veste in Delft, 9 april in Het Park in Hoorn, woensdag in het Chassé Theater in Breda.

Ko van Rob de Graaf door Nieuw West. Ko wacht in een vakantieverblijf op wat nooit meer komen zal. Met Cas Enklaar en Marien Jongewaard. Vanavond en vrijdag in Theater Kikker in Utrecht.

De gelukkige huisvrouw van Léon van der Sanden naar het gelijknamige boek van Heleen van Royen. Reprise. Vanavond in De Maaspoort in Venlo, vrijdag in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel, 9 april in de Toneelschuur in Haarlem, 10 april in Centrum voor de Kunsten in Roermond.

Van de brug af gezien naar Arthur Miller door De Roovers. Een vluchtelingenverhaal. Vanavond en vrijdag in De Brakke Grond in Amsterdam, 6 april in Huis a/d werf in Utrecht.

Midzomerstrandkomedie van Haye van der Heyden door Mussen & Zwanenvier. Vier mensen vieren vakantie aan de Rivièra, tot een reeks bizarre gebeurtenissen de rust verstoort. Regie: Christiaan Nortier. Vanavond in De Kom in Nieuwegein, 6 en 7 april in Stadsschouwburg Eindhoven, 9 april in in de Goudse Schouwburg, 10 april in Amphion in Doetinchem.

Bezet gebied door Alex d'Electrique: absurdistisch theater met 'een aantrekkelijk pakket leugens over echte dingen'. Met o.a. Ko van den Bosch, Martin Hofstra en Manuel Boutreur. Vrijdag in de Goudse Schouwburg, zaterdag in De Ruchte in Someren, op 9 en 10 april in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Wachten op Godot van Samuel Beckett door Dood Paard. Vertaling van Jacoba van Velde. Tot en met 13 april in Frascati in Amsterdam.

Midsummernightsdream van Shakespeare door De Paardenkathedraal. Regie: Dirk Tanghe. Tot en met 6 april in Carré, Amsterdam.

Hooguit 17, een gardenparty van Joshua Sobol door De Theatercompagnie. Regie: Jappe Claes. Tot en met 6 april in het Compagnietheater.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden