THEATER

Nieuw West speelt De Bomen, het Bos van Anneke Bonnema, een 'stille voorstelling voor vijf stemmen'. In Felix Meritis, Amsterdam, tot en met 22 maart....

In de serie Cosmic Instants heeft Michael Matthews voor actrice Helen Kamperveen een korte theaterbewerking gemaakt van de film La Luna van Bertolucci.

Op 10, 11 en 12 maart in theater Cosmic in Amsterdam.

Thuis van Hugo Claus door Het Vervolg in regie van Léon van der Sanden is nog tot en met 25 maart in het Vervolg-Theater in Maastricht. 'Alles klopt aan deze kleine grootse voorstelling.'

(Hein Janssen)

In het Theater Instituut Nederland in Amsterdam wordt maandag het eeuwfeest 100 jaar cabaret ingeluid met de presentatie van een cd-serie cabaretklassieken van Eduard Jabobsen, J.H. Speenhoff en Jean-Louis

Pisuisse. In drie exposities wordt aandacht besteed aan hun leven en werk, aan kostuums en attributen uit het Nederlandse cabaret; op video zijn compilaties en integrale voorstellingen uit de cabaretgeschiedenis te zien.

De Trust speelt Oblomov van Franz Xaver Kroetz op 10 en 11 maart in De Toneelschuur in Haarlem, op 14 maart in de Stadsschouwburg Arnhem, op 15 en 16 maart in het Grand Theatre, Groningen. 'Regisseur Rik Launspach slaagt erin een voorstelling af te leveren die tot nadenken stemt.' (Marian Buys)

Dinsdag in de Stadsschouwburg in Amsterdam eenmalig de voorstelling Violett van Wassily Kandinsky, een produktie van het Sprengel Museum in Hannover. Violett is een poging tot 'Gesamtkunst', zoals dat in de jaren twintig werd nagestreefd: compositie van kleur, klank en beweging.

Het portret van Dorian Gray van Oscar Wilde door Carrousel in de regie van Matin van Veldhuizen, vanavond en zaterdag in Plaza Futura, Eindhoven, zondag in Theater Concordia, Enschede. Een van de beste voorstellingen die Van Veldhuizen de laatste tijd gemaakt heeft. (Hein Janssen)

Theatergroep Hollandia speelt in de regie van Johan Simons twee 'boerenstukken': De laars en zijn sok van Herbert Achternbusch en Yankee-weiland van Kerstin Specht. Tussen de voorstellingen wordt een boerenmaaltijd geserveerd. Van 16 maart tot en met 16 april in fabriek De Vrede in West-Knollendam. Vanaf Amsterdam CS rijden bussen.

Reserveringen: 075-310231

Theatergroep De Federatie speelt Doodrijp van Peer Wittenbols, een tragikomedie over de ondergang van een glastuindersfamilie. Van 15 tot en met 18 maart in Plaza Futura, Eindhoven.

Theater Antigone speelt Bouwmeester Solness van Henrik Ibsen, op 14 maart in 't Speelhuis in Helmond, 16 maart in De Kring in Roosendaal. 'Deze voorstelling van regisseur Ignace Cornelissen is voor iedere Ibsen-liefhebber een must.'(Hein Janssen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden