Theater

Liefde en hoop van Sigrid Wouters door Gieske Bienert, Renske van den Broek, Helen Juurlink en Sigrid Wouters. Portet van een Eindhovense wijk....

De dinner party van Neil Simon, een IMM-productie met Bea Meulman, Kiki Classen, Metta Gramberg, Carol van Herwijnen, Hans Cornelissen en Sander de Heer. Regie: Andy Daal. Vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk, 15 november in Schouwburg Venray, 19 en 20 november in de Leidse Schouwburg.

Shakespeare is dead - get over it van Paul Pourveur. Over de wil tot verandering en het gevecht met de traditie. Regie: Willibrord Keesen. Vanavond in Lantaren/Venster in Rotterdam, vrijdag in Theater Bouwkunde in Deventer, zaterdag in de Theaterkerk in Wadway, 20 en 21 november in het Laktheater in Leiden.

De Venusvliegenval van Eva K. Matijssen, lunchtheatervoorstelling. Zwarte komedie over de kunst van het beminnen. Regie: Karina Kroft. Tot en met 1 december in Bellevue in Amsterdam.

Bash, werkhuisvoorstelling van Neil Labute door Het Nationale Toneel. Trilogie van bekentenissen die elk de donkere zijde van de menselijke natuur onthullen. Regie: Maaike van Langen. Tot en met 1 december in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Portia Coughlan/Kattenmoeras van Marina Carr door het Ro Theater. Twee familietragedies van deze Ierse schrijfster die in een lyrische rauwe taal personages tot leven brengt. Regie: Alize Zandwijk. Met o.a. Herman Gilis, Anneke Blok en Jack Wouterse. Vanavond (P) en vrijdag (K) in Schouwburg Arnhem, zondag dubbelvoorstelling de Goudse Schouwburg.

Andromak van Racine door Het Toneelhuis, in een bewerking van Luk en Peter Perceval. Het drama over wraak, plicht en moederliefde is in deze versie een gijzelingsdrama. Vanavond in Stadsschouwburg Haarlem.

Vrouwen van Moermansk van Hans Lebouille en Nazmiye Oral door Lempicka. Drama over de vergane atoomonderzeeër Koersk. Tot en met 17 november in het Veem Theater in Amsterdam.

Caveman van Rob Becker door Peter Faber. De ooit langstlopende one-man-comedy op Broadway bewijst dat er sinds de prehistorie eigenlijk erg weinig is veranderd tussen man en vrouw. Regie: Yvonne van den Hurk. Vanavond en vrijdag in De Harmonie in Leeuwarden, zaterdag in het Figitheater in Zeist, 19 november in de Agnietenhof in Tiel.

Het vuil, de stad en de dood van Fassbinder door het Nationale Toneel. Na vijftien jaar dan toch op de planken, in de regie van Johan Doesburg. Drama over door het leven zwaar gehavende en extreem getekende mensen. Vanavond in in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, vrijdag in de Ogterop in Meppel, maandag in Stadsschouwburg Eindhoven, 19 november in Stadsschouwburg Nijmegen, 20 november in het Chassé Theater in Breda.

Niet eens in de gaten dat het de mooiste tijd schreef Ton Vorstenbosch voor voor Trudy de Jong, Wivineke van Groningen, Margo Dames en Liz Snoijink. Over wat het bestaan van de geëmancipeerde vrouw heeft opgeleverd. Vanavond in de Rijswijkse Schouwburg, vrijdag in de Leidse Schouwburg, 20 t/m 24 november in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam.

Romeo & Julia van Shakespeare door De Wetten van Kepler/Fontys Academie voor Drama. De oeroude legende wordt nieuw leven ingeblazen door de jonge acteurs van de academie. Regie: Wim Berings. Vanavond en vrijdag in het Laktheater in Leiden, zaterdag in CK Theater in Roermond, 19 november in De Kring in Roosendaal, 20 november in de Toneelschuur in Haarlem.

Momenten van Geluk van Alan Ayckbourn. Een familie-uitje in een restaurant wordt een hilarisch slagveld. Met o.a. Pleuni Touw, Rik van Uffelen en Vera Mann. Regie: Berend Boudewijn. Vanavond in het Meervaart in Amsterdam, vrijdag in het Theaterhotel in Almelo, zaterdag in het Kruispunt in Barendrecht, dinsdag in Schouwburg Deventer, woensdag in de Purmeryn in Purmerend.

In een roes op de Nijl door Sabri Saad El Hamus, Bert Geurkink, Mohammed Azaay, Carly Wijs en Steve Hooi. Lisa de Rooy bewerkte de gelijknamige roman van Nagieb Hahfouz voor theater. Vananvond in de Lieve Vrouw in Amersfoort, vrijdag in de Kunstmin in Dordrecht, 20 en 21 november in Stadsschouwburg Utrecht.

Shock door De Queeste. Over de vraag hoe extremisme kan ontaarden in terrorisme. Zaterdag in Stadsschouwburg Utrecht, zondag in Stadsschouwburg Eindhoven.

Popcorn van Ben Elton door Zep. Een cultregisseur van een gewelddadige film staat ineens oog in oog met een echt moordenaarsduo. Een voorstelling over de weigering om ook maar ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Regie: Peter Pluymaekers. Vanavond in Schouwburg Amstelveen, 18 november in Stadsschouwburg Eindhoven, 19 november in Stadsschouwburg Groningen, 20 november in Stadsschouwburg Eindhoven.

Requiem voor een Zwaargewicht van Rod Sterling. Joop van den Ende-productie in het Compagnietheater in Amsterdam. Met Victor Löw als topbokser Mountain die in handen van foute managers valt. Verder met Susan Visser, Jappe Claes, Hugo Metsers en Johan Ooms. Tot en met 29 december.

Koning Willem I of het verlies van België door Theatergroep De Kern. Hollands koningsdrama, geregisseerd door Dirk Laroy. Reprise. Van 14 t/m 16 november in de Doelenzaal in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden