THEATER

Op verzoek van Stan-acteurs Guy Dermul en Sara de Roo schreef regisseur Gerardjan Rijnders Pick-up/Kanker. TG Stan brengt het stuk vanavond in Nederlandse première in De Toneelschuur in Haarlem....

Hij in een coma, zij in een crisis: in De Comanche door Alex d'Electrique vechten een Commanche en een schoonmaakster voor hun leven. Vanavond première in De Brakke Grond in Amsterdam.

De voorstellingen van de Nederlands-Zwitserse bewegingstheatergroep Théâtre Espace staan meestal op bijzondere plekken: in de weilanden, op het strand, langs het meer van Genève, in de bergen of, zoals van 13 tot en met 22 september, in Sportfondsenbad Zaandam.

Het Veemtheater in Amsterdam presenteert tot en met 24 september twee solo's op één avond: Boelbal door Heidi Arts, een tekst van Gerardjan Rijnders. En Vrouw Alleen door Christine van Stralen, een tekst van Don Duyns.

Hans de Booij gaat op tournee met Norm, een liedjesprogramma omlijst met 'theatrale elementen'. Première op 15 september in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Dirk Roofthooft speelt op 17 en 18 september in de Rotterdamse Schouwburg de theatermonoloog De keizer van het verlies, geschreven en geregisseerd door Jan Fabre.

De Vlaming Geert Hautekiet, die het leven met gevoelige liedjes bezingt, treedt van 17 tot en met 21 september op in Theater Bellevue in Amsterdam.

Purper neemt het alom goedontvangen Purper 11 in reprise. Van 17 september tot en met 5 oktober in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam.

Toneelgroep Het Volk brengt Het volk in Dothan, een eigentijdse versie van Vondels treurspel. Première donderdag in Haarlemse Toneelschuur.

De Amerikaanse musicalchoreograaf Darryl Robinson maakte een compilatie van alle hits uit Andrew LLoyd Webber-musicals, die donderdag in het Chassé Theater in Breda in première wordt gebracht. Alleen daar te zien, tot en met 2 oktober.

Petit Four is een nieuw theaterintiatief dat kleinschalige, korte voorstellingen maakt. Mevrouw van der Kooy van Nancy Barr is het eerste stuk dat wordt gespeeld. Première van deze lunchvoorstelling donderdag in Stadsschouwburg Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden