theater

Een tweede kans van Derek Benfield gaat over een man en een vrouw die na 22 jaar voor de tweede keer een relatie met elkaar beginnen....

Een tweede kans van Derek Benfield gaat over een man en een vrouw diena 22 jaar voor de tweede keer een relatie met elkaar beginnen. Maar gaatalles zich herhalen? Met Will van Kralingen en Peter Tuinman. Regie: Wanniede Wijn. Vanavond in Barendrecht (Het Kruispunt), vrijdag in Wassenaar(Warenar), zaterdag in Oosterhout (De Bussel), 24 en 25 januari (première)in de Leidse Schouwburg, 27 januari in Heerenveen (Het Posthuis Theater).

Jago de Wraak van Paul Feld door Growing up in Public. Shakespeares Jagois nu een geheim agent, die bovenmatig geweld gebruikt tegen moslims eniedereen manipuleert. Vanavond t/m zaterdag (première) in Akademietheater,Utrecht; 26 januari in Odeon, Zwolle, 27 januari in Amersfoort (De LieveVrouw).

Toe vader, drink, een mimevoorstelling van Jetse Batelaan, over 'demechaniek van de verslaving'. Een Gasthuisproductie. Vanavond in Haarlem(Toneelschuur), vrijdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), zaterdag inZoetermeer (Stadstheater), 25 januari in Alkmaar (Provadja).

Platform door NTGent, theaterbewerking van de roman van MichelHouellebecq over een jong stel dat de iedereen wil laten genieten van seks,en daarin wreed wordt verstoord door een terreuraanslag. Zaterdag en zondagin Eindhoven (Stadsschouwburg), 24 januari in Tilburg (Schouwburg), 26 t/m28 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg), 6 en 7 februari in Utrecht(Stadsschouwburg), 10 en 11 februari in Den Bosch (Verkadefabriek), 14 en15 februari in Groningen (Stadsschouwburg).

Dagboek van een gek van Gogol, een solo door Peter Faber, die van dewanhopige Russische ambtenaar een Nederlandse systeembeheerder maakte, AxelLoopbaan. Regie: Helmert Woudenberg. Op 28 januari in Schoonhoven(Artotheater).

Chopin?, concertvoorstelling van Yvonne van den Hurk en de pianistAlexander Drozdov, over de relatie tussen George Sand en Chopin. Zaterdagin Deventer (Theater Bouwkunde), 26 januari in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Denne, solo van Barry Atsma, geïnspireerd op zijn mongoloïde broer.Vanavond in Utrecht (Theater Kikker), 20 en 21 januari in Haarlem(Toneelschuur) en tot slot 31 januari t/m 4 februari in Amsterdam(Frascati).

Au nom du père van Eric de Volder is gebaseerd op Het LaatsteAvondmaal, waarin twee poppen (naast 12 acteurs) de hoofdrol spelen. DoorHet Toneelhuis i.s.m. Toneelgroep Ceremonia. Zaterdag in RotterdamseSchouwburg, 24 januari in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Onze jongens, een muzikale productie van theatergroep Toetssteen overdrie zangeressen die vertier willen brengen bij VN-militairen. Reprise, t/m 5 februari in het Werkteater in Amsterdam.

The Pillowman, van Martin McDonagh, in reprise genomen door deTheatercompagnie. Regie: Maaike van Langen. Vanavond t/m 24 januari in hetCompagnietheater, Amsterdam.

Hokwerda's kind door Productiehuis Brabant is gebaseerd op de roman vanOek de Jong. Een zinnelijk sprookje over een onverwoestbaar meisje.Reprise. Vanavond in Oss (Lievekamp), vrijdag in Zwolle (Odeon), zaterdagin Breda (Chassé Theater), 24 januari in Meppel (Ogterop).

Slangenvel van Orkater gaat over 'vriendschap, verlies en verval'. WimieWilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra spelen drie vriendinnen van bovende zeventig die weinig meer hebben dan elkaar. Vanavond t/m zaterdag inLeiden (LAKtheater), 25 t/m 28 januari in Den Bosch (Verkade Fabriek), 1februari in Zoetermeer (Stadstheater).

Fragmenten van Olivier Provily toont een kaleidoscoop van menselijkegedragingen, portretten van mensen die het geluk zoeken. Door Het ZuidelijkToneel, vanavond in Hoorn (Het Park), 25 januari in Maastricht (Theater a/hVrijthof), 27 januari in Leidse Schouwburg.

Het bezoek, Gerardjan Rijnders bewerking van Dürrenmatts komedie doorToneelgroep De Appel. Vanavond t/m 12 februari in Appeltheater, Den Haag.

De bamboesnijder, een sprookje voor volwassenen door ToneelgroepOostpool. Een tekst van Peer Wittenbols op basis van een oud Japanssprookje over liefde en vergankelijkheid. Vanavond t/m 4 februari in HuisOostpool, Arnhem.

Bambie 10, van mimetheatergroep Bambie, wil een 'hoopvolle voorstellingover cynisme' zijn. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), 26 januari inAmersfoort (De Lieve Vrouw), 28 januari in Purmerend (De Verbeelding).

Herfstsonate van Ingmar Bergman, met Linda van Dyck en Camilla Siegertszals moeder en dochter die na jaren de confrontatie aangaan. Vanavond inAmersfoort (De Flint), vrijdag in Delft (de Veste), zaterdag in Zevenaar(Bommersheuf), 24 januari in Tiel (Agnietenhof), 25 januari in Den Helder(De Kampanje), 26 januari in Amstelveen (Schouwburg).

Phèdre van Racine door het Nationale Toneel, met Ariane Schluter alsde wanhopige vrouw die door haar verliefdheid een groot onheil over haargezin uitroept. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), zaterdag inApeldoorn (Orpheus), zondag in Hengelo (Rabotheater), 24 januari in Capellea/d IJssel (Isala Theater), 26 januari in Roosendaal (De Kring), 31 januariin Meppel (Ogterop).

Tirannie van de tijd door Het Zuidelijk Toneel in regie van MatthijsRümke. Associatief relaas van negen reizigers op een perron na een heftigeontploffing. Vanavond t/m 21 januari in Den Haag (Kon. Schouwburg), en totslot 25 t/m 28 januari in Groningen (Stadsschouwburg). Aanvang steeds 19.30uur.

De Claim is een tekst van Marijke Schermer over een jong stel dat eenkind verwacht, dat niet gezond blijkt te zijn. Kunnen ze compensatieclaimen? Door Toneelgroep Alaska met o.a. Saskia Temmink en Jan Kruit.Vanavond in Rotterdam (Lantaren/Venster), vrijdag in Heemskerk (Cirkel),zaterdag in Alkmaar (Provadja) en 27 en 28 januari in Haarlem(Toneelschuur).

Extase, onderzoek van Suver Nuver naar de verschillen tussen deNederlandse en Arabische cultuur. Vrijdag in Hoorn (Het Park), zaterdag inAmstelveen (Schouwburg), 25 januari in Drachten (De Lawei), 26 januari inBarendrecht (Het Kruispunt), 27 januari in IJmuiden (Witte Theater).

Bruid in de morgen van Hugo Claus door het Nationale Toneel, in regievan Maaike van Langen. Laatste voorstelling zondag in Den Haag (KoninklijkeSchouwburg).

De Nimfen, een tekst van Peer Wittenbols over vier zussen dieonvrijwillig herenigd zijn. Door Toneelgroep Oostpool, met Marie-Christinede Both, Diane Lensink, Sylvia Poorta en Juul Vrijdag. In regie van LidwienRoothaan. Vanavond t/m zaterdag in Nijmegen (Lux), 23 en 24 januari inMaastricht (Theater a/h Vrijthof), 26 en 27 januari in Hengelo(Rabotheater).dans

Ballads door Leine & Roebana laat twee uitersten zien: sentimentversus hardcore, van Chet Baker tot Aphex Twin. Het podium wordt verdeelddoor een vilten wand van Claudy Jongstra, met aan weerzijden een anderperspectief op deze dansvoorstelling. Vanavond t/m zondag in TheaterBellevue, Amsterdam (vrijdag première); 27 januari in De Vest, Alkmaar.

Puur van Wim Vandekeybus door Ultima Vez. Een heftige mix van dans,muziek en film, geïnspireerd op oude verhalen over de dood vanonschuldigen. Op 24 januari in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 31januari in Groningen (Stadsschouwburg).

Go-On presenteert, een dansproject van Theaterwerkplaats Generale Oost,bestaat uit ON Theremin - I don't remember what time it was van choreograafDavid Brandstätter en de breakdanceshow Space invasiON van Frans-Jan Winden Martijn Sinke. Op 25 en 26 januari in De Melkweg, Amsterdam.

White Dreams door Introdans met White van Lin Hwai-min, White Streamsvan Ed Wubbe (op muziek van Arvo Pärt) en Geen Zwanen Meer van AdriaanLuteijn, op muziek van Theo Sieben. Vanavond in Arnhem (Schouwburg),vrijdag in Amstelveen (Schouwburg), 25 januari in Hoorn (Het Park), 26januari in Oss (De Lievekamp).

E2 7SD, van choreograaf Rafael Bonachela, en twee nieuwe werken van TonSimons, Four Trios en (P)art-Trap/Time Remix, door Dance Works Rotterdam.Vanavond in Middelburg (Schouwburg) en tot slot op 23 januari in Amsterdam(Stadsschouwburg).

Föld door Dansgroep Krisztina de Châtel, op muziek van Glass. Laatstevoorstelling vrijdag in de Rotterdamse Schouwburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden