Theater

Logement Van Dijk door Het Volk. Melodramatische voorstelling over de uitzichtloosheid van het bestaan. Tekst en regie: Aike Dirkzwager. Tot en met 26 juni in de Toneelschuur in Haarlem, premi vrijdag....

Aluintuin, seizoensafsluiting van theatergroep Aluin in Cafe Bastaard in Utrecht. Met o.a. Bloed van Marcel Roelsema, voorproefje van All For Love van John Dryden, Pleuris van Eva K. Mathijsen, Who killed Bob? van Audrey Bolder en Kopstoot spin-offs.

Op 27 (of 30, afhankelijk van de prestaties van het Nederlands elftal), 28 en 29 juni.

Midzomernachtsdroom van Shakespeare door Canvas Performing Art, van 28 juni t/m 3 juli in de sprookjesachtige Witte Villa in Park Sonsbeek in Arnhem. Aanvang: 21.30 uur. Reserveren: tel. 026-3637833 (www.midzomernachtdroom.nl).

Dames & Heerlen door Het Vervolg en de Toneelacademie Maastricht. Een bewerking van Drie Zusters van Tsjechov door Arie de Mol. Locatievoorstelling in de voormalige Venckengarage in Heerlen. Tot en met 4 juli.

International Theatreschool Festival, deze 15de editie met studenten van diverse theater-dans en muziekopleidingen, staat t/m 27 juni in de Nes-theaters in Amsterdam; daarna volgt een tournee langs Brussel, Scarborough, Bilbao, Oostende en Edinburgh Fringe Festival (www.itsfestival.nl).

De Parade, het theaterfestival met vijftig veelal nieuwe producties is t/m 27 juni in het Museumpark in Rotterdam. Met voorstellingen van o.a. Alex d'Electrique, De Paardenkathedraal, Suver Nuver, Teatro, Ashton Brothers, Saskia Temming en Conny Janssen Danst, Sanne Vogel, Ellen ten Damme, Jules Deelder, Kamagurka, Dijk, Jim van der Woude, Huub van der Lubbe en Bob Fosko (www.deparade.nl).

Het Behouden Huysch (8+) door Theater Oostpool. Tekst: Peer Wittenbols. Regie: Ted Keijser. Een hilarische komedie over de overwintering op Nova Zembla. Van 24 t/m 27 juni op het festival De Stad als Theater in Zwolle (www.destadalstheater.nl).

Spoken van Henrik Ibsen door De Paardenkathedraal. Dirk Tanghe regisseert dit intiem familiedrama over de verwoestende werking van leugens en goede bedoelingen. Tot en met 30 juni in het theater van De Paardenkathedraal in Utrecht (www.paardenkathedraal.nl).

Orkater in Nieuwe de la Mar, Orakterbespeelt tot begin juli het Nieuwe de la Mar in Amsterdam met repertoirestukken: Hagedissenhuid van Bodil de la Parra in een regie van Matthijs R(t/m 26 juni), Welkom in het Bos van Alex van Warmerdam (29 juni t/m 3 juli). Op 27 en 28 juni een theatraal concert in drie delen door Orkater en het Mondriaan Kwartet: Kiss of Fire van Chiel Meijering, Bovary Chante van Carel Alphenaar en Klaas ten Holt, en Faust's Light van Guus Janssen en Friso Haverkamp met sopraan Claron McFadden, Gijs Scholten van Aschat en op cymbalon Michiel Weidner. In verband met de EK-wedstrijden beginnen de voorstellingen op 26, 27, 30 juni en 1 juli om 19 uur i.p.v. 20.15 uur.

Wachten op Godot van Beckett door het Nationale Toneel met Mini & Maxi (Karel de Rooy en Peter de Jong) in de rol van twee zwervers die wachten op ene Godot. Regie: Jos Thie. Tot en met 26 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Proust 1, 2 en 3 door het RO Theater, de reeks die Guy Gassiers maakte naar de romancyclus A la recherche du temps perdu van Marcel Proust, als marathon gespeeld. Proust 1 op 24 juni (20.15u) en 25 juni (17u) in de Rotterdamse Schouwburg, Proust 2 op 25 juni (22.30u) en 27 juni (15u) in het RO Theater (uitverkocht), Proust 3 op 26 juni (16u) en 27 juni (19.30u) in de Rotterdamse Schouwburg.

Jansen praat door Dolf Jansen. Vanavond t/m 26 juni in Diligentia in Den Haag.

Oude Wijn & Nieuwe zakken, minifestival van 29 juni t/m 3 juli in De Roode Bioscoop in Amsterdam, met voor de pauze interviews met oude rotten uit het cabaretvak zoals Ivo de Wijs, Bram Vermeulen en George Groot en na de pauze optredens van nieuwe makers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden