Theater

ALS JE NIET LEEFT KUN JE NIET SCORen

Eric van Sauers en Cees Geel. Première 20/2 in Stadsschouwburg Haarlem. Tournee t/m 7/6. alsjenietleeft.nl

Tragikomisch verhaal van Raoul Heertje over mannenvriendschap. Echte vrienden stellen elkaar geen vragen en leggen hun ziel niet bloot. Als ze dat al doen dan is dat in metaforen en de beste metafoor voor mannen is natuurlijk voetbal. Door Eric van Sauers en Cees Geel.

ORESTEIA

Noord Nederlands Toneel. Première 23/2 in Stadsschouwburg Groningen. Tournee t/m 17/4. nnt.nl

Oresteia van Aischylos is de eerste regie van Gerardjan Rijnders bij het NNT. Rijnders bewerkt de tekst ingrijpend en schrijft een vierde deel dat een nieuwe, actuele wending geeft aan het stuk. Klytaimnestra strijdt in haar verlangen naar vrijheid tegen haar onderdrukker en mobiliseert de kinderen van de nacht, die als Pussy Riot van deze tijd haar strijd voortzettenen dansend op het altaar van de gevestigde orde, de wereld wakker schudden. Met rollen voor Malou Gorter, Maartje van de Wetering, Bram van der Heijden e.a.

TEERLING

Claudia de Breij. Première 21/2 in Stadsschouwburg in Utrecht. Tournee t/m 28/5.

claudiadebreij.nl

Drie jaar geleden annuleerde Claudia de Breij haar tournee omdat ze vond dat ze niet zoveel te vertellen had. En nu maakt ze binnen een jaar twee voorstellingen. Teerling is de titel van haar nieuwste show, die morgen in première gaat.

DE VAL VAN EEN SUPER-MAN

Bos Theater. Première 26/2 in Zaantheater, Zaandam. Tournee t/m 8/6.

de-verleiders.nl

Na De casanova's van de vastgoedfraude komen De Verleiders terug met De val van een super-man, een komedie over de boekhoudfraude bij het Ahold-concern, inclusief de beslommeringen binnen de familie Heijn zelf. Met o.a. Han Römer, George van Houts, Jules Croiset en Victor Löw in regie van Tom de Ket.

MADE IN BELGIUM

Philippe Geubels. Van 26/2 t/m 3/3 in Carré Amsterdam, ook 20/2 in Leeuwarden en 27/2 in Roermond. philippegeubels.nl

De succesvolle Vlaamse komiek Philippe Geubels sluit de Nederlandse tournee van zijn show Made in Belgium in Carré in Amsterdam af. In de show hoogtepunten uit zijn twee Vlaamse shows, aangevuld met nieuw materiaal.

MONSTERS

De Utrechtse Spelen. Van 20/2 (première) t/m 8/3 in de Paardenkathedraal in Utrecht. deutrechtsespelen.nl

Gruwelijke misdrijven die zonder aanleiding onschuldige mensen treffen doen ons verbijsterd en verward zoeken naar oorzaken. Monsters van de Zweedse schrijver Niklas Rådström is gebaseerd op zo'n gruwelijk misdrijf: de moord op de tweejarige Jamie Bulger die in 1993 door twee jongens werd ontvoerd uit een winkelcentrum. Met Benja Bruijning, Tine Cartuyvels, Bart Klever en Rick Paul van Mulligen. Regie: Matthias Mooij.

ICARUS OF DE LUCHT IS BLAUW EN OOK DE ZEE

Kwatta. Première 23/2 in Theater Badhuis in Nijmegen. Tournee t/m 4/5.

kwatta.info

Kwatta speelt Icarus! of de lucht is blauw en ook de zee van Josee Hussaarts uit 1990. Een oud verhaal - in een nieuw jasje voor kinderen vanaf vijf jaar. Spel: Rogier van Erkel en Hans Thissen.

SCHIJN

Fahd Larhzaoui. Première 23/2 in theater Bellevue in Amsterdam. Aldaar t/m 9/3.

theaterbellevue.nl

Soms moet je liegen om bij de mensen te kunnen zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kan je leven als iemand die je niet bent? Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde. Acteur Fahd Larhzaoui onderzoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

CONVERSATIONS WITH MY MOTHER

Diamantfabriek. Tournee t/m 21/5.

diamantfabriek.nl ****

Conversations with my mother schetst de ondoorgrondelijke relatie tussen moeders en zonen. Zeven schrijvers, onder wie Tommy Wieringa en Abdelkader Benali, schreven een fictief telefoongesprek met hun moeder waarin ze tot uitdrukking brengen wat ze altijd al wilden zeggen. De muziek is van de Amerikaanse componist Benedict Weisser en wordt uitgevoerd door Nieuw Amsterdams Peil.

DE MAN DIE ALLES WEET

Maas Theater en Dans. Tournee t/m 20/4.

maastd.nl ****

René van 't Hof jojoot als volleerd entertainer met zijn jonge publiek. Volwassenen herkennen existentiële vragen. Eigenzinnig.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden