theater

Quality Time van Mugmetdegoudentand heeft als ondertitel: 'een black-fear-comedy'. Over een modern gezin met twee kleine kinderen, die meer gevoel voor realiteit hebben dan hun ouders....

Quality Time van Mugmetdegoudentand heeft als ondertitel: 'eenblack-fear-comedy'. Over een modern gezin met twee kleine kinderen, diemeer gevoel voor realiteit hebben dan hun ouders. Met Joan Nederlof, MarcelMusters, Willem de Wolf en Lineke Rijxman. Vanavond t/m 25 maart in deToneelschuur, Haarlem. Première 22 maart.

Hippolytos, naar Euripides, is in de bewerking van theatergroep Aluineen 'surrealistisch, donker sprookje in een decadente wereld'. Hippoluytosbespot Artemis, de godin van de liefde, die zich genadeloos wreekt.Vanavond t/m zaterdag (première) in Theater Kikker, Utrecht; 21 en 22maart in Theater Bellevue, Amsterdam.

Triptiek door het Nationale Toneel. Op basis van teksten van Nelly Arcan(Hoer) en Georges Bataille (Madame Edwarda) liet regisseur Franz Marijnende acteurs Stefan de Walle en Anniek Pheifer improviseren. Thema is deeeuwige kloof tussen man en vrouw, en het verlangen. Vanavond t/m 15 aprilin het repetitielokaal Kniertje aan de Scheveningse Haven (Dr. Lelykade160).

De nacht zingt zijn eigen lied, een tekst van Jon Fosse in regie vanOlivier Provily bij Het Zuidelijk Toneel. Over een rusteloze jonge vrouw,een onzekere schrijver en de angst om keuzes te maken. Met Cas Enklaar,José Kuijpers, Nanette Edens e.a. Vanavond t/m zaterdag in Eindhoven(Plaza Futura), 24 maart in Maastricht (Toneelacademie).

Othello van Shakespeare door De Wetten van Kepler, in een vrijebewerking van regisseur Wim Berings. Over een liefde die verloren gaat dooronzekerheid en jaloezie. Vanavond t/m zaterdag in Den Bosch(Verkadefabriek), 24 en 25 maart in Eindhoven (Plaza Futura), 30 maart inBreda (Chassé).

Abigail's Party van Mike Leigh gaat over een kennismakingsfeestje metnieuwe buren, die rijkelijk uit de hand loopt. Door Het Vervolg. MetMieneke Bakker, Hans van Leipsig e.a. Vanavond t/m 15 april in DerlonTheater, Maastricht.

KigeziNdoto, door The Theatre Company, bestaande uit twintig Keniaanseen Tanzaniaanse musici, dansers en acteurs. Over de hoop, verlangens endromen van de Afrikaanse vrouw, geschreven door de feministische MumbiKaigwa. Zondag in Amsterdam (De Meervaart), maandag in Leiden (Schouwburg),22 maart in Zwolle (Odeon).

Frida Kahlo door Teatro del Farfullero (Mexico City), vanavond in LeidseSchouwburg, vrijdag in Hengelo (Rabotheater), zondag in Rotterdam(Zuidpleintheater), maandag in Groningen (Stadsschouwburg).

Huis van de toekomst, multimediale realityshow van ToneelgroepAmsterdam, naar een idee van Carina Molier. Vanavond t/m 1 april inCompagnietheater, Amsterdam.

Banden van Theatergroep Carver werd gemaakt door Beppie Melissen, Jimvan der Woude en Martin Hofstra. Een moeder, haar zoon en haar broer wonensamen, zo vertrouwd met elkaar en toch zo vreemd soms. Vanavond t/mzaterdag in Haarlem (de Toneelschuur), 21 maart in Alkmaar (De Vest), 23maart in Hoorn (Het Park), 24 maart in Zaandam (Zaantheater).

Paradijs sub aarde is een sf-sprookje van Els inc., geschreven doorNirav Christophe. Over een groepje uitverkorene dat de opgebrande aarde magverlaten voor een nieuwe wereld. Daar worden geen fouten meer gemaakt.Maandag in Maastricht (Toneelacademie), 24 maart in Heemskerk (De Cirkel),25 en 26 maart in Amsterdam (Bellevue).

Mightysociety2+3, project van Eric de Vroedt, dat bestaat uit tweekleine voorstellingen: het portret van een terrorist, Ibrahim K. en dat vanzijn slachtoffers, een groepje hyper-individualisten. Alles speelt zichvlak vóór een aanslag af, gelijktijdig, in een hotelkamer en in hettheater. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Frascati), 22 maart in Arnhem(Schouwburg), 23 t/m 25 maart in Groningen (Kruithuis).

Succes van Norman Beim door Isa Hoes en Rick Engelkes. Eenacteursechtpaar zet de stap naar Hollywood, waar ze beiden een anderemanier blijken te hebben om het succes binnen te halen. Regie: Peter deBaan. Vanavond in Sneek (Cine), zaterdag in Veghel (De Blauwe Kei), 22maart in IJmuiden (Stadsschouwburg Velsen), 24 maart in RijswijkseSchouwburg.

Love door Nieuw West. Over het gevecht tussen een volksjongen, deavant-gardist, en de tycoon, die denkt dat alles te koop is. Met MarienJongewaard en Dic van Duin. Vrijdag in Den Haag (Korzo), 22 en 23 maart inUtrecht (Kikker).

Edward II, Ed is dead forever yours, naar Christopher Marlowe, doorNTGent. Laatste voorstellingen vrijdag en zaterdag in De Brakke Grond,Amsterdam.

Kruistochten van Alan Ayckbourn door Toneelgroep Amsterdam. Eenhilarische komedie over vreemdgaan, ontrouw en bedrog met mooie wrangemomenten. Met Hans Kesting als onnavolgbare gangmaker. Vanavond t/mzaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 22 t/m 25 maart in Kerkrade.

Juliana's Derde Weg, een tekst van Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansenover het pacifisme van Juliana. Door theatergroep De Kern. Vanavond t/m 19maart in Den Haag (De Regentes), 22 maart in Schiedam (Fortis Theater), 23maart in Steenwijk.

Anatol door 't Barre Land bestaat uit zeven eenakters, waarin ArthurSchnitzler 'het domein van de flierefluiters' uitvoerig verkent. Vanavonden vrijdag in Groningen (Grand Theatre), zaterdag in Arnhem (Schouwburg). dans

Will we lose it van Meekers Uitgesproken Dans is geïnspireerd op hetverhaal van Don Quichot. Over waan, verval en toewijding. Door ArthurRosenfeld en Ana Teixidó. Zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg, 24 en 25maart in Korzo, Den Haag.

Differend Dimensions van Introdans bestaat uit premières van Patrickde Bana (Creatures) en Gisela Rocha (Paradise attacks). Het programmabegint met See Blue Through van Didy Veldman. Zondag première in Arnhem(Schouwburg), 22 maart in Nijmegen (Stadsschouwburg), 23 maart in Den Haag(Lucent Danstheater).

Hear me, tweede deel waarin Conny Janssen Danst de stad als themagebruikt. Elf dansers dagen elkaar uit en duiken onder in de stad. Metmedewerking van trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet.Maandag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 22 maart in Hardenberg (DeVoorveghter).

Concave door Dansgroep Krisztina de Châtel. Drie mannen in twee grotemetalen bollen, waar drie vrouwen omheen dansen. Vanavond t/m zondag inAmsterdam (Bellevue), 23 maart in Tilburg (Schouwburg), 24 en 25 maart inLeiden (LAKtheater).

Puur van Wim Vandekeybus door Ultima Vez. Een heftige mix van dans,muziek en film, geïnspireerd op oude verhalen over de dood vanonschuldigen. Vrijdag in Kunstmin, Dordrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden