THEATER

Vanavond en zaterdag zijn in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam de laatste voorstellingen van Het dagboek van Anne Frank in regie van Arda Brokmann....

De Gidsen van Edward Montie in regie van Victor van Swaay vanavond in Amstelveen, op 10 en 11 juni in Haarlem, op 13 juni in Oss, 14 juni in Gouda, 15 juni in Tilburg. 'Het meest hilarisch zijn de scènes rond de tent van de leiding, waarbij Nelly Frijda de hoofdakela is, die whisky drinkt in plaats van Riedel. (. . .) Met een zekere deftigheid in haar stem en een bepaalde vrouwelijkheid in haar lijf, zet ze een erg komische alcoholiste neer.' (Hein Janssen)

Frans Strijards en George Groot regisseren vijf actrices in de voorstelling Broos, 'een verband tussen tranen en inzicht'. Deze produktie van de groep De Akteurs wordt aangekondigd als een opgewekte confrontatie met vijf prettig gestoorde actrices, heksen en godinnen. Met Lieneke Le Roux, Maartje Nevejan, Marnie Blok, Adelheid Roosen en Leonoor Pauw. Tot en met 10 juni in Theater aan het Spui, Den Haag, van 13 tot en met 24 juni

in De Kleine Komedie in Amsterdam.

De Maastrichtse theatergroep Het Vervolg speelt van 2 tot en met 30 juni Steven Berkoffs stuk Grieks in mergelgroeve 't Rooth te Margraten, vlakbij Maastricht. Met Mieneke Bakker, Annelies van der Bie en Geert Jan Romeijn.

Informatie: 043-255333. 'Geert Jan Romeijn speelt Eddie en hij is dè ontdekking van de avond. Gevaarlijk èn charmant, jongleert hij met die exuberante, vibrerende tekst. Maar ook voor de overige acteurs niets dan lof. In de gestaag vallende regen zagen ze zelfs kans de elementen te benutten: de droeve afloop werd er door al dat hemelwater nog wanhopiger op.' (Marian Buijs)

Waagprodukties brengt Godfried Bomans' Bloed en Liefde in regie van Guido Jonckers vanavond in première in het Waagtheater in Delft.

Vanaf vanavond zal de stand-up comedygroep Comedy Explosion tijdens de zomermaanden iedere vrijdag en zaterdag optreden in het Studiotheater in Amsterdam.

Aanvang 23 uur.

In de Delftse binnenstad is dit weekeinde voor de achtste keer het straattheaterfestival Mooi Weer Spelen 1995. Met optredens van meer dan dertig groepen, en verder poëzie, muziek, dans en beeldende kunst.

'Nederlands jongste toneelgezelschap' De Troupe brengt over het algemeen klassiek repertoire. Van 13 tot en met 17 juni speelt De Troupe in regie van Carlo Scheldwacht Don Juan van Molière in Theater Bellevue in Amsterdam.

Klaas Hofstra maakte vorig jaar een voorstelling over Rembrandt. Op 13 juni speelt hij Vincent, waarin hij twee tijdgenoten een visie laat geven op het 'mysterie' Vincent van Gogh. Van 13 tot en met 25 juni in De Bovenzaal van de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Op 13 en 15 juni presenteren twee toneelscholen hun eindexamenprodukties in de Leidse Schouwburg. Op 13 juni brengt Toneelschool Arnhem koningsdrama's van Shakespeare in Zeven koningen. Op 15 juni speelt Toneelschool Amsterdam in regie van Gijs de Lange De mensenhater van Molière.

Was bist du? Was bin ich is een voorstelling van Real Life in regie van Meindert Theunisz over het leven van schilder Max Beckmann. Première op 15 juni in de Heerlense Stadsschouwburg, eventueel te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling over het werk van Max Beckmann in De Stadsgalerij in Heerlen die daar tot 18 juni te zien is.

Lovende kritieken in het buitenland voor de theater-, dans- en mediaperformance Un oeuf is un oeuf van Antarctica 1998. De Nederlandse première is donderdag tijdens het Over Het IJ Festival, in Theater Kampina in Amsterdam-Noord.

De musical Willeke met Joke de Kruijf als Willeke Alberti in regie van Eddy Habbema, vanavond en zaterdag in de Groningse Schouwburg, op 15, 16 en 17 juni in de Haagse Schouwburg. 'De Kruijf zingt loepzuiver en heeft de juiste houding te pakken tussen breekbaarheid en zelfverzekerdheid.' (Patrick van den Hanenberg)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden