Theater

Smoeder, vertelvoorstelling door Maria Goos en Marcel Musters over hun (Brabantse) moeders. In reprise, opnieuw als lunchvoorstelling (12.30u) in Theater Bellevue in Amsterdam van 30 augustus t/m 11 september (behalve zaterdag en maandag)....

Ga met de Regentes naar zee bij strandpaviljoen De Kwartel in Den Haag verzorgt Theater Zwembad De Regentes vanavond t/m zaterdag vier avonden met optredens van Haagse singer/songwriters gecombineerd met vier bekende Nederlandse dichters. Vanavond vanaf 18.30u Cecile Morel en haar band met een avond vol pop, easy listening, folk en americana. Neeltje Maria Min draagt gedichten voor. Later de band Slau en dichter Menno Wigman en de voorstelling Kapitein Wel Wel (6+) door Theatergroep Brandaan (www. deregentes. nl).

Cultura Nova is een tiendaags multidisciplinair zomerfestival in Heerlen en omgeving met theater, film, dans, muziek en beeldende kunst. Het festival opent vrijdag met La 8ème Merveille van het Franse gezelschap Les Plasticiens Volants (première). Verder voorstellingen van o. a. Kooiboys, Het Limburgs Symphonie Orkest met Eric Vloeimans, The Ferryman is een dansen multiproject van Paul en Menno de Nooijer, Huis van Bourgondië met Tu t -tefrut, I Compani, Het Laagland, Sven Ratzke. Van vrijdag t/m 4 september. Voor volledige programma:

w w w. c u l t u r a n o v a . n l .

Noorderzon Festival besteedt dit jaar veel aandacht aan nieuw Brits werk. Met voorstellingen van Faulty Optic, Gob Squad en Robert Hylton Urban Classicism. Uit Frankrijk komt Cirque ici, verder het Vlaamse Crew met strip-en multimediakunstenaar Eric Joris en schrijver Peter Verhelst en dans uit IJsland van Icelandic Dance Company, t/m 28 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen (w w w. n o o r d e r z o n . n l ) .

Ta s s o naar Torquato Tasso van Goethe door Zeeland Nazomer Festival in regie van Albert Lubbers. Over de positie van een kunstenaar in de samenleving en het spanningsveld tussen artistieke vrijheid en de belangen van opdrachtgevers en geldschieters, t/m 28 augustus in Muiderslot in Muiden en van 1 t/m 10 september in Kasteel Ter Hooge in Middelburg.

Tel. 0900-3300033 (tasso. nazomerfestival. nl).

Scènes uit een huwelijk van Ingmar Bergman, een van de huwelijksdrama's geregisseerd door Ivo van Hove en gespeeld door Toneelgroep Amsterdam. Johan en Marianne zijn tien jaar samen, maar wanneer hij vertelt dat hij een ander heeft, stort hun huwelijk in. De drie scènes uit het huwelijk worden gelijktijdig gespeeld. Het publiek neemt plaats op het podium en schuift steeds door naar de volgende scène, t/m 26 augustus in Amsterdam (Stadsschouwburg)

(w w w. t o n e e l g r o e p a m s t e r d a m . n l ) .

Hamlet van Shakespeare door Theater Nomade in regie van Ab Gietelink, vanavond (première) en zaterdag in Kasteel de Haar in Utrecht, van 30 augustus t/m 3 september in de Ruïne van Brederode in Velsen, van 6 t/m 10 september in Kasteel De Haere in Deventer, 13 t/m 17 september in De Burcht in Leiden, 23 en 24 september in Slot Loevestein in Gorinchem (w w w. t h e a t e r n o m a d e . n l ) .

Circus Herman Renz staat met het programma Hello Hollywood, t/m 28 augustus op het Stadionplein in Amsterdam, waar dagelijks twee voorstellingen worden gegeven (www. renz. nl).

Ivanov van Tsjechov door Theater het Amsterdamse Bos in regie van Jeroen van den Berg. Met o. a. Ad Knippels, Trudi Klever en Felix-Jan Kuypers en Vincent Croiset, t/m 3 september (behalve zondag en maandag) in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos (www. bostheater. nl).

Driekoningenavond, door Shakespearetheater Diever. Komedie van Shakespeare, voor de zesde maal gespeeld door het gezelschap uit Drenthe. Op vrijdag, zaterdag, woensdag en tevens op 2, 3, 7, 9 en 10 september in het openluchttheater van Diever. In regie van Jack Nieborg.

(w w w. s h a k e s p e a r e t h e a t e r d i e v e r. n l ) .

De Passiespelen in regie van Pierre Driessen. De bijbelse overlevering en het lijdensverhaal van Jezus van de opwekking uit de dood van Lazarus, de intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en de kruisiging. Multi-zintuigelijke voorstelling, verteld vanuit de beleving van Lazarus. T/m 11 september elke zondag in Tegelen (Openluchttheater De Doolhof).

Lapidarium door Theatergroep Carver. Voorstelling met mengeling van het gewone en het absurde in de vertrouwde Carverthematiek over de levens en worstelingen van de gewone mens. Naar een idee van Beppie Melissen. Dinsdag, woensdag en van 1 t/m 4 september in Theater Bellevue in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden