theater

Brel 2, vervolg op het succesvolle Brel, de zoete oorlog, de voorstelling van Toneelgroep Oostpool waarin Jeroen Willems liederen van Jacques Brel zong....

Brel 2, vervolg op het succesvolle Brel, de zoete oorlog, devoorstelling van Toneelgroep Oostpool waarin Jeroen Willems liederen vanJacques Brel zong. Met nieuwe chansons in vertaling van o.a. Ernst vanAltena, Rob Klinkenberg en Peer Wittenbols. Vanavond (première) t/mzaterdag in Arnhem (Schouwburg), 13 en 14 februari in Den Bosch (Theatera/d Parade), 15 en 16 februari in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Cyrano, een bewerking van Edmond Rostand door TheEAter EA in regie vanTarkan Köroglu. Met Porgy Franssen als de verlegen woordkunstenaar die eenvriend vraagt hem te helpen het hart van Roxane te veroveren. Vanavond t/m25 februari in Compagnietheater, Amsterdam; première 10 februari.

One flew over the cuckoo's nest, naar het boek van Ken Kesey. Met VictorLöw als opstandige patiënt en Simone Kleinsma als hoofdzuster Ratched.Regie: Hans Croiset. Vanavond in Oss (De Lievekamp), 10 en 11 februari inAlphen a/d Rijn (Castellum), 13 en 14 februari in Cuijk (Schouwburg), 15en 16 februari in Bussum ('t Spant).

Witte nachten van Dostojevski door theatergroep Suburbia, in regie vanAlbert Lubbers. Over een arme student en een jonge vrouw die huneenzaamheid delen in vier slapeloze nachten. Zaterdag in Alkmaar(Provadja), maandag in Enschede (Amphitheater), 14 en 15 februari inAmsterdam (Bellevue), 16 februari in Vlissingen (Vestzaktheater).

Juliana's Derde Weg, een tekst van Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansenover het pacifisme van Juliana. Door theatergroep De Kern, vanavond inEindhoven (Stadsschouwburg), vrijdag in Terneuzen (Scheldetheater),zaterdag in Bussum ('t Spant), dinsdag in Gorinchem (De Nieuwe Doelen), 15februari in Sneek (Cine), 16 februari in Deventer (Schouwburg).

Poppen in beweging, vijf object- en poppentheatervoorstellingen voorvolwassenen in Bellevue, Amsterdam. Door TamTam, Ulrike Quade, StuffedPuppet, Duda Paiva en Pickled Image. Van 14 t/m 19 februari.

De Rechtvaardigen, naar het boek van Albert Camus, spitst zich toe opde motieven van jonge terroristen. Het is een 'liefdesverklaring aan dewereld in de vorm van een bom'. Door Het Huis van Bourgondië. Vanavond t/mzaterdag in het Huis van Bourgondië in Maastricht; 16 februari inEindhoven (Plaza Futura), 17 en 18 februari in Haarlem (Toneelschuur).

Anatol door 't Barre Land bestaat uit zeven eenakters, waarin ArthurSchnitzler 'het domein van de flierefluiters' uitvoerig verkent, vrijdagen zaterdag in Amsterdam (De Brakke Grond), 15 en 16 februari in Haarlem(Toneelschuur).

Melanie Klein en Moeders/ Zonen/ Dochters is een tweeluik van hetOnafhankelijk Toneel over moeders en dochters, en zonen. Het eerste is eenstuk van Nicholas Wright, het tweede bestaat uit scènes van o.a.Shakespeare, Ibsen en Tsjechov en liederen. Regie: Mirjam Koen. Tot en met5 maart (do t/m zo) in het OT Theater in Rotterdam.

Jago de Wraak van Paul Feld door Growing up in Public. Shakespeares Jagois nu een geheim agent die bovenmatig geweld gebruikt tegen moslims eniedereen manipuleert. Vanavond in IJmuiden (Witte Theater), vrijdag inCulemborg (Fransche School), zaterdag in Enschede (Concordia), dinsdag inDeventer (Twentse Schouwburg).

Platform door NTGent, theaterbewerking van de roman van MichelHouellebecq over een jong stel dat de iedereen wil laten genieten van seks,en daarin wreed wordt verstoord door een terreuraanslag. Vrijdag enzaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 14 en 15 februari in Groningen(Stadsschouwburg).

Chopin?, concertvoorstelling van Yvonne van den Hurk en de pianistAlexander Drozdov, over de relatie tussen George Sand en Chopin. Vanavondin Almere (De Roestbak), zaterdag in Hoofddorp (Oude Raadhuis), zondag inWageningen (Junushof), dinsdag in Gouda (Schouwburg), 15 februari in Hoorn(Het Park).

Slangenvel van Orkater gaat over 'vriendschap, verlies en verval'. WimieWilhelm, Margôt Ros en Bodil de la Parra spelen drie vriendinnen van bovende zeventig die weinig meer hebben dan elkaar. Vanavond in Utrecht(Stadsschouwburg), vrijdag in Tilburg (Schouwburg), zaterdag in Dordrecht(Kunstmin), 14 februari in Wageningen (Junushof), 15 februari in Alkmaar(De Vest), 16 februari in Baarn (Kruispunt).

Vendetta, De Godvader deel IV door De Ploeg en gasten is een bloedigfamiliedrama. Vanavond en vrijdag in Den Haag (Kon. Schouwburg), 14 t/m 16februari in Zaandam (Zaantheater).

Extase, onderzoek van Suver Nuver naar de verschillen tussen deNederlandse en Arabische cultuur. Vanavond t/m zaterdag in Frascati,Amsterdam.

Fragmenten van Olivier Provily toont een kaleidoscoop van menselijkegedragingen, portretten van mensen die het geluk zoeken. Door Het ZuidelijkToneel, vanavond in Middelburg (Stadsschouwburg), 14 februari in Helmond('t Speelhuis), 16 februari in Amsterdam (Stadsschouwburg).dans

Jetzt en Our Body of Work, een tweeluik van Dansateliers, vrijdag enzaterdagavond en zondag om 17u in Dansateliers aan de Rotterdamse's-Gravendijkwal.

First Days van Lucy Guerin en Anatomic Obliteration van Bruno Listopaddoor Dance Works Rotterdam, vanavond t/m zaterdag in de RotterdamseSchouwburg, 15 februari in Zwolle (Odeon), 16 februari in Tilburg(Schouwburg).

Virtualish van ISH is een mengeling van kung fu, street dance,acrobatics, martial arts, beatbox en breakdance. Op een groot schermstappen acht spelers een virtuele wereld binnen. Op 14 en 15 (première)februari in Amersfoort (De Flint).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden