THEATER

Reünie, een voorstelling over vijf voetballersvrouwen die een aantal jaar na het verlies van het WK (in 1974) bij elkaar komen, werd in 1990 met succes opgevoerd....

De Bende, een ad-hoc gezelschap van jonge acteurs van de Arnhemse Toneelschool, speelt De verpletterende werkelijkheid, een voorstelling op basis van verhalen van J.M.A. Biesheuvel. Van 11 tot en met 15 juni in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Jeanette van Steen is de winnares van de Mimeprijs 1996 van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw-directeuren). Van 12 tot en met 15 juni is haar voorstelling Strijkkwartet nr 15, die in april 1994 in première ging, opnieuw te zien in Felix Meritis in Amsterdam. De muziek van Sjostakovitsj wordt live uitgevoerd door het Schönberg Kwartet.

De eindexamenklas van de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam geeft van 13 tot en met 15 juni een presentatie in de Kleine Komedie in Amsterdam. Voor de pauze tonen eerste-, tweede- en derdejaars hun vorderingen, onder anderen in het stuk Red ons, Maria Montanelli naar het gelijknamige boek van Herman Koch. Na de pauze volgt de presentatie van de eindexamen-kandidaten: Ons Element, een stuk bedacht en geschreven door Kasper van Kooten. Een voorstelling over vier mensen die willen leren hoe ze hun gevoelens kunnen beheersen.

Theatergroep Bonheur brengt als afsluiting van het seizoen het Klein Bonheur Festival, met toneel, performances, muziek en zang. Lokatie: Eendrachtsstraat 79 in Rotterdam.

Bewth, de groep die bewegingstheater maakt op lokatie, komt met een nieuwe voorstelling in het Scheepvaarthuis (Prins Hendrikkade 108-114) in Amsterdam. De première is op 13 juni. Voorstellingen tot en met 20 juli, van dinsdag tot en met zaterdag om 17.30 en 19.30 uur.

De Engels-sprekende groep The InPlayers brengt 'een avond met Bernard Shaw': Great Catherine en O'Flaherty V.C. Van 13 tot en met 16 juni in het Pleintheater (Sajetplein 39) in Amsterdam.

Theatergroep Hollandia speelt tot en met 16 juni Fenicische vrouwen van Euripides, in autosloperij Jan Smit in Westzaan. Info: 075-6310231. 'In deze voorstelling wordt geen moment normaal gesproken, maar ieder woord is verstaanbaar. Er wordt prachtig gezongen in klassieke samenzang, er zijn ijzingwekkende solo's, keelklanken en oerkreten, geneuride klaagzangen, en nergens is die potpourri van stemmen en klanken kunstmatig gedoe' (Hein Janssen).

Laatste voorstellingen van Caligula van Albert Camus door het Zuidelijk Toneel, in de regie van Ivo van Hove: vanavond en zaterdag in het Chassé Theater in Breda. 'Het is de vraag of voor Caligula een even groot publiek bestaat als voor Rijkemanshuis en De Tramlijn die Verlangen heet. Maar de voorstelling is wel een gedurfde stap in het oeuvre van de belangrijkste regisseur die het Nederlandse en Vlaamse theater rijk is' (Hein Janssen).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden