Theater

Five Easy Pieces, vijf 'verrukkelijke' wezens, verbonden door hun pracht en door hun walging van alles wat lelijk is. Regie: Ruut Weissman....

Private Lives van NoCoward, komedie over twee gescheiden echtelieden, die jaren later nog niet van elkaar verlost blijken te zijn. Toneelschuurproductie geregisseerd door Jeroen van den Berg. Tot en met 27 maart in de Toneelschuur in Haarlem (premi 26 maart), 29 t/m 31 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Billy the Kid door Alba. Marcel Roijaards schreef het stuk en regisseert o.a. Ernst LCarol Linssen en Mohammed Azaay. Ergens in de woestijn woont een oude man die beweert Billy the Kid te zijn. Tot en met 3 april in Theater a/h Spui in Den Haag, premi vrijdag.

Romeo en Julia van Shakespeare door Toneelgroep Amsterdam. In regie van Ola Mafaalani met een grote rol voor de tango. Met Pierre Bokma als Romeo, verliefd op een Argentijnse danseres. Tot en met 27 maart in Stadsschouwburg Amsterdam, dinsdag in Het Park in Hoorn, woensdag in de Vest in Alkmaar, 1 april in Stadsschouwburg Nijmegen, 2 april in De Flint in Amersfoort.

Eindspel van Beckett door 't Barre Land. In een kleine biotoop spelen Hamm en Clov een uitzichtloos eindspel. Op 25 en 26 maart in Plaza Futura in Eindhoven 27 maart in De Lieve Vrouw in Amersfoort, 31 maart in Schouwburg Arnhem.

Deep Blue C door Dogtroep. Samen met een groep Limburgse fanfaremuzikanten en popzangers heeft Dogtroep tijdelijk het leegstaande Theater Heerlen bezet. Tot en met 3 april in Theater Heerlen. Reserveren tel. 045-5716607 (www.dogtroep.nl).

Poker van Patrick Marber door het Nationale Toneel. Antoine Uitdehaag regisseert o.a. Lou Landrn Rik van Uffelen in een voorstelling over mannen, gokken en verslaving. Vanavond in het Laktheater in Leiden, 26 maart in het Witte Theater in IJmuiden, 31 maart in Odeon in Zwolle, 6 t/m 8 april in Bellevue in Amsterdam.

De Zykovs, een Russische liefdesroulette van Maxim Gorki door Toneelgroep Oostpool. Een familie raakt emotioneel op drift nadat de vader heeft besloten te trouwen met de verloofde van zijn zoon. Regie: Ignace Cornelissen. Vrijdag in De Storm in Winterwijk, 29 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 31 maart in de Stadsgehoorzaal in Kampen, 1 april in het Rabotheater in Hengelo, 2 april in De Harmonie in Leeuwarden.

De Feeks van Shakespeare door Het Groote Hoofd. Met Saskia Temming als de feeks in een stuk 'over het heftige, bloedspannende en geile spel' tussen een man en een vrouw. Tot en met 27 maart in het Compagnietheater in Amsterdam.

Koning Lear van Shakespeare door De Wetten van Kepler. Familietragedie over vaders/dochters en vaders/zonen. Regie: Dominique Hoste. Vrijdag in De Leest in Waalwijk, 31 maart, 1 en 2 april in het Laktheater in Leiden.

Kopstoot van Roddy Doyle door Aluin. In een buurtcafinden twee kenners elke maand de strijd aan in een pubquiz. Regie: Erik Snel. Vanavond in Bellevue in Amsterdam, vrijdag in Schouwburg Arnhem, zaterdag in Stadstheater in Zoetermeer, 30 maart in Theater a/h Vrijthof in Maastricht, 31 maart in Cascade in Hendrik Ido Ambacht, 1 april in De Lawei in Drachten, 2 april in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Generaal D. door Compagnie Dakar. Regisseur Guido Kleene baseerde zich in deze documentaire voorstelling op interviews met VN-militairen die in Rwanda waren. Op 27 maart in Lantaren/Venster in Rotterdam, 8 april in Plaza Futura in Eindhoven.

Met grote blijdschap, toneelversie van de gelijknamige film van Lodewijk Crijns en Kim van Kooten. Regie: Porgy Franssen. Vanavond in De Veste in Delft, 26 maart in Schouwburg Arnhem, 27 maart in Theater a/d Schie in Schiedam, 30 maart in de Speeldoos in Baarn, 31 maart in Markant in Uden, 1 april in de Reehorst in Ede, 2 april in de Hofnar in Valkenswaard.

Geslacht van Rob de Graaf door Dood Paard. Een bittere komedie over 'het menselijk tekort in een wereld vol overvloed'. Vanavond in Theater Kikker in Utrecht, 26 en 27 maart in het Laktheater in Leiden, 31 maart en 1 april in de Rotterdamse Schouwburg.

De Revisor van Gogol door De Paardenkathedraal. Over een groepje kleinburgers in een slaperig stadje waar plotseling een inspecteur (revisor) op bezoek komt. Regie: Dirk Tanghe en Paula Bangels. Op 25 en 26 maart in Stadstheater Zoetermeer, 31 maart t/m 3 april in Stadsschouwburg Groningen.

Blauw/Oranje van Joe Penhall door Het Nationale Toneel. Kamerdrama over een schizofreen, die na ontslag uit de kliniek dakloos dreigt te raken. Regie: Peter Tuinman. Vanavond in Schouwburg Arnhem, 26 maart in de Purmaryn in Purmerend, 28 maart in Theater 't Spant in Bussum, 30 maart in de Lochemse Schouwburg, 31 maart in de Hanzehof in Zutphen, 1 april in de Muzeval in Emmen, 2 april in de Stoep in Spijkenisse, 3 april in Schouwburg Amstelveen.

Gaga door Alex d'Electrique, 'een schofterige komedie over de angst van de ene generatie voor de andere'. Regie: Ko van den Bosch. Vanavond in Cine Sneek in Sneek, 26 maart in de Kampanje in Den Helder, 27 maart in het Posthuis in Heerenveen, 30 maart in Chassheater in Breda, 2 en 3 april in Theater Bis in Den Bosch, 7 t/m 10 april in de Toneelschuur in Haarlem.

Pygmalion van George Bernard Shaw door Noord Nederlands Toneel. Komedie over een spraakleraar die een plat sprekend meisje omtovert tot een dame van stand. Regie: Koos Terpstra. Vanavond in De Klinker in Winschoten, 26 maart in de Twentse schouwburg in Enschede, 27 maart in de Leidse Schouwburg, 30 maart in de Goudse Schouwburg, 31 maart in Schouwburg Tilburg, 1 april in Stadstheater in Zoetermeer, 2 april in de Kunstmin in Dordrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden