Theater

De Parade

T/m 30/6 in het Museumpark in Rotterdam en later nog in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. deparade.nl

Nog t/m zondag staat reizend theaterfestival De Parade in Rotterdam. Met de komende dagen voorstellingen van o.a. Conny Janssen Danst, Freek de Jonge, Likeminds, Nicole Beutler, Cecilia Moisio en Marc van Wees. En net als altijd met de Paradekeukens, Kinderparade, zweefmolen en Silent Disco.

Les Nuits

Ballet Preljocaj. Op 27/6 in Muziektheater Amsterdam.

het-muziektheater.nl

Angelin Preljocaj heeft zich voor de choreografie Les Nuits laten inspireren door de mysterieuze Sheherazade die de keizer duizend-en-een-nachten weet te verleiden door telkens een nieuw, fantastischer verhaal te vertellen.

Dansers van morgen

Nationale Balletacademie. Op 27/6 in Stadsschouwburg Amsterdam.

ssba.nl

Dansvoorstelling door talenten van de Nationale Balletacademie. Van de jongste leerlingen tot de dansers die dit jaar afstuderen. Op het programma fragmenten uit klassieke balletten en choreografieën van moderne choreografen.

Net

Tent Circustheater. Op 28/6 in Stadsschouwburg Amsterdam en op 11/7 in Zandvoort tijdens Festival de Karavaan.

ssba.nl

Zeven circusartiesten zitten vast op een plek waar netten de grenzen bepalen. Een plek waar identiteit en ambitie de mogelijkheid geven om uit te breken. Succesvol zijn wordt gezien als het grootste goed, maar of dit streven naar succes een noodzaak is of gewoon onbeschoft, valt nog te bezien. Met o.a. Joris de Jong, Minka Parkkinen en Yolaine Dooms in regie van Laura van Hal.

Overlast

Nieuw Niks. Op de Parade in Rotterdam van 28 t/m 30/6 en later nog in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

parade.nl

Muzikanten Arend Niks en Mick Paauwe en acteurs Roos Drenth en Rogier in 't Hout tonen in deze muziektheatervoorstelling de overlastvisioenen van schrijvers Peer Wittenbols, Nathan Vecht, Peter van de Witte, Leopold Witte, Claudia Jong, Jibbe Willems en Gerardjan Rijnders.

TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD

Het Filiaal. T/m 6/7 in het Transformatorhuis in Utrecht. hetfiliaal.nl ****

Theaterbewerking van het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Met spel, muziek en liedjes brengen actrice Mirthe Klieverik en bassist Peter Sambros de bizarre wereld van Toda tot leven.

Hart

Vis á vis. Bij Almere Strand. Verlengd t/m 28/7. visavis.nl ****

Hart, de locatievoorstelling van Vis á Vis, is een eigentijdse liefdesgeschiedenis op een modern afvalscheidingsstation. Niet alleen het afval, maar ook de menselijke relatie krijgt een tweede leven. Met onder andere Oscar Aerts, Rutger Buiter en Esmee Dirks.

Een ideale vrouw

DelaMar Producties. T/m 28/7 in DeLaMar Amsterdam. delamar.nl ***

Een ideale vrouw van William Somerset Maugham is een komedie over liefde en bedrog. Constance, huisvrouw en echtgenote van een charmante huisarts die haar haar bedriegt met haar beste vriendin, blijkt er een verrassende huwelijksmoraal op na te houden als haar vroegere minnaar opduikt. Met o.a. Peter Blok, Porgy Franssen en Ria Eimers in regie van Antoine Uitdehaag.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden