Theater

International Theatreschool Festival (ITs), nog t/m zaterdag in de Nes en de Theaterschool in Amsterdam. Met eindexamenproducties van de vier toneelscholen en buitenlandse producties (uit Bratislava, Bombay, Havana, Praag, Vilnius)....

Te water door XO wordt, wegens succes, hernomen in de Melkweg, Amsterdam. Een voorstelling in een chill-out setting: wanneer het publiek met een drankje onderuit gaat, ontwikkelt zich het verhaal van 'boy meets girl', dat gemeen uitpakt. Op 4 en 5 juli om 21 uur, op 6 en 7 juli om 0.30 uur.

Bewth in de Oude Kerk: tot en met 29 juli speelt bewegingstheater Bewth in de Oude of St. Nicolaaskerk in Amsterdam, elke donderdag t/m zondag om 17 en 19 uur. Reserveren noodzakelijk: tel. 020-6826650 (www.bewth.nl).

Actania, dansen voor alleenstaanden van Ingrid Kuijpers door Het Huis van Bourgondië. Vanavond t/m 4 juli in Harmonie Ster der Toekomst (Bredestraat 19), Maastricht. Reserveren tel. 043-3219960.

Aluin 10 jaar: feestelijk programma t.g.v. 10-jarig bestaan van de Utrechtse theatergroep Aluin in Theater Kikker, Utrecht. Vanavond t/m zaterdag met 'Medea', 'De heilige Antonio' en de compilatievoorstelling 'The Tell Tale Bar' door Aluin en gastvoorstellingen door Het Syndicaat, DOX en Wannebe, Polder & Plante. Elke middag vanaf 15 uur 'Aluin-tuin' met muziek, improvisaties en cabaret. Tel. 030-2723092 (www.aluin.nl).

Lazarus, verzameling portretten van Rotterdammers van toen en nu, in de vorm van poëtisch monologen, geschreven door Robert Anker, Lex Bohlmeijer, J.A. Deelder, Anna Enquist, Eva Gerlach, Willem Jan Otten, Anne Vegter en andere dichters. Het dodenrijk, gesitueerd in zes loodsen is vormgegeven door beeldend kunstenaars. Een voorstelling van Peter Sonneveld. Tot en met 7 juli om 19.30 uur op het Westelijk Handelsterrein (Van Vollenhovenstraat) in Rotterdam. Tel. 010-4118110 (www.poetry.nl).

Einder, laatste voorstelling van het Griftheater dat geen subsidie meer krijgt. Een film-/theaterproductie met scènes en filmbeelden uit eerdere mimevoorstellingen. Vanavond en vrijdag nog om 21 uur in het v/h Wiener Apparatenbouw, Oostenburgervoorstraat 1-3, Amsterdam. Reserveren noodzakelijk, tel. 020-4193088.

Oude Honger van Peer Wittenbols door Oostpool. Na veertig jaar zien Tijl Uilenspiegel, Nele en Philips II elkaar weer eens terug. De helden zijn bejaarden geworden, geen schelmenstreken meer, geen passie. Regie: Rob Ligthert. Gespeeld wordt in de openlucht, naast kasteel Zijpendaal in Arnhem. Vanavond t/m 8 juli. Reserveren tel. 026-4459625

(www.oostpool.nl).

Oraculos is een Holland Festival-voorstelling van het Colombiaanse Teatro de los Sentidos ('Theater van de Zintuigen'). De bezoeker maakt een solitaire tocht door een labyrint waar talrijke zintuigelijke ervaringen te wachten staan. Vanavond t/m 30 juni (18-22 uur) in Loods 6, Surinamestraat (KNSM-eiland), Amsterdam. Reserveren noodzakelijk, tel. 0900-0191 (www.hollandfestival.nl).

Fin de Saison: Maatschappij Discordia en 't Barre Land presenteren in het Machinegebouw op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam repertoire, monologen en gasten. Vanavond t/m zaterdag o.a. 'Tête à tête', 'Fin de partie', 'Besucher' en 'Der Theatermacher' (www.discordia.nl).

Jean, Julie et Christine van Strindberg door De Paardenkathedraal in regie van Dirk Tanghe. Met Paula Bangels als 'freule Julie', Barry Atsma als haar bediende en Maike Meijer als de jaloerse kokkin. Vanavond (voorlopig) laatste voorstelling in het eigen theater, Veeartsenijstraat 155, Utrecht; nieuwe reeks voorstellingen in september.

(www.paardenkathedraal.nl).

De Trojaansen door het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Met Ria Eimers, Joke Tjalsma, José Kuijpers, Marlies Heuer e.a. Laatste voorstellingen: vanavond t/m zaterdag in Haarlem (Toneelschuur).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden