THEATER

Stichting Amai brengt in de regie van Jochem Royaards Leedvermaak van Judith Herzberg. Een huwelijksfeest wordt overschaduwd door herinneringen aan de oorlog en het onvermogen van mensen om relaties aan te gaan....

Antoine Uitdehaag regisseert voor toneelgroep De Appel Dantons Dood van Georg Büchner. Van 17 tot en met 31 maart in het Appeltheater in Den Haag.

Vanavond, zaterdag en zondag speelt de Royal Shakespeare Company Henry VI The Battle for the Throne van Shakespeare in de Rotterdamse Schouwburg.

Veerle van Overloop, Geert Lageveen en Joost Prinsen spelen De goede mens van Sezuan van Brecht in de regie van Koos Terpstra tot en met 25 maart in Frascati, Amsterdam. 'Als het een regisseur lukt van zo'n vehikel een zo bruisende voorstelling te maken, ja, dan ben je een meester in je vak.' (Hein Janssen)

De musical Man van La Mancha door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen met een ontroerende Ramses Shaffy in de hoofdrol staat op 21 en 22 maart in de Stadsschouwburg, Haarlem.

In Bellevue, Amsterdam Er hangt een man aan de lamp in de keuken, een lunchvoorstelling van Don Duyns. 'Wat is dit leven anders dan een grote pan soep.' Tot en met 7 april om 12.30 uur.

De voorstelling Thuis van Hugo Claus door Het Vervolg is nog tot en met 25 maart in het Vervolg-Theater, Vrijthof 47 a, Maastricht.

Het achtste Kleinkunst Festival in Bellevue in Amsterdam begint zondag met de winnaars van de Wim Sonneveld-prijs van vorig jaar. Op 20 en 22 maart Het Herenleven, Bert Koster en Leonie van der Klein. Op 21 en 23 maart Hoek van Holland, Frank van

Pamelen en De Vliegende Panters.

In Rood Paleis (1936) gebruikte de schrijver Bordewijk een bordeel als beeld voor het verval van de bourgeoisie aan het eind van de vorige eeuw. In de regie van Rein Edzard spelen Stef Feld, Michiel Kerbosch en Karin Meerman Rood Paleis van 21 tot en met 26 maart in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg, Amsterdam.

In de serie Traumata speelt Maatschappij Discordia Dodendans van August Strindberg. Met Ria Eimers, Ditha van der Linden en Annette Kouwenhoven. Van 21 tot en met 25 maart in Felix Meritis, Amsterdam.

Niet gesnoeid van Karin Bloemen, Adelheid Roosen en Leoni Jansen. Op 19 maart in de Schouwburg in Hengelo, 22 en 23 maart in De Meerse in Hoofddorp. 'Niet duidelijk is waarom er zo lang moet worden doorgezaagd. Dat gaat allemaal van de muziektijd af. En als er muziek wordt gemaakt is het absoluut feest.'

(Patrick van den Hanenberg)

In de Balieproduktie Zwendel spelen Joke Tjalsma, Tom de Ket, Dirk Groeneveld en anderen een computerspelletje. Tot en met 1 april in De Balie, Amsterdam.

Ivar van Urk regisseert Moord van Jeroen van den Berg. Over twee onbegrepen kunstenaars die van plan zijn een groots en meeslepend leven te gaan leiden. Van 21 tot en met 31 maart in De Utrechtse School.

Toneelgroep De Sphinx brengt De Elfstedentocht in de regie van Peter Zuurveld. Een Egyptenaar (gespeeld door Adel Salem) wil koste wat het kost integreren in de Nederlandse samenleving. Van 21 maart tot en met 1 april in De Brakke Grond, Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.