Theater

Weestfeek!: het atelier van 't Barre Land, de Snijzaal op het Veeartsenijterrein in Utrecht, is gerestaureerd en dat viert de groep van 1 t/m 5 oktober met De Bruiloft van Tsjechov en later in de maand met Hoofd zonder geweld naar Canetti....

Blessueretijd van Jeroen van den Berg door Tryater. Regie: Ivar van Urk. 'Een humoristische en ondeugende visie op het ouder worden.' Première vrijdag in De Koornbeurs in Franeker.

Ora et labora door Els Inc. naar het gelijknamige boek van Herman Heijermans over de gêne om gevoelens te tonen. Regie: Arie de Mol. Vrijdag in Lux in Nijmegen, dinsdag in de Toneelschuur in Haarlem.

Poquelin naar teksten van Molière door Toneelgroep Stan. De Vlaamse groep gaat in deze klassieker een kritische dialoog aan met komedieschrijver Molière. Op 30 september en 1 oktober in De Brakke Grond in Amsterdam.

De Meid van Herman Heijermans door Olga Zuiderhoek en Ria Eimers, lunchtheatervoorstelling over een meid die haar mevrouw chanteert en commandeert. Van 30 september t/m 12 oktober in Theater Bellevue in Amsterdam.

De Varkensfabriek van en door Karim el Guennouni & Mohammed Azaay. Tragikomedie over de multiculturele samenleving. Regie: Leopold Witte. Tot en met 27 september in het Cosmic Theater, première vrijdag.

Café Noir van Claire Fleury is een bewegingstheatervoorstelling waarin de kunst van het weglaten heel serieus wordt genomen. Van 25 t/m 28 september in De Melkweg in Amsterdam, première vrijdag.

Macbeth van Likeminds & Productiehuis, Shakespeariaans gemixt met straattaal. Regie: Sophie Hoeberechts. Tot en met 27 september in De Brakke Grond in Amsterdam, première vanavond.

Westkaai van Bernard-Marie Koltès door MAPtheater. Een gezin van vier personen leeft als verstekeling in een verlaten havenloods. Regie: Dave Schwab. Vanavond (première) en vrijdag in Lantaren/Venster in Rotterdam.

Wilde, wilde wereld, multimedia-project van beeldend kunstenaar Fleur Boonman en theatermaker Ilse Wanten. Première zaterdag in De Melkweg in Amsterdam.

Oud Papier van Stany Cretz door Het Vervolg. Het huwelijk van Raymond en Rachel is al jaren niks, ze verlangen naar een ander bestaan. Regie: Léon van der Sanden. Tot en met 18 oktober in het Derlon Theater in Maastricht. Tel. 043-3507171

(www.hetvervolg.nl).

Hoofd in de wolken van Marie Jones door Johnny Kraaijkamp jr. en Laus Steenbeeke. Komedie over twee boerenjongens, die figureren in een grote Amerikaanse filmproductie. Vanavond in de Speeldoos in Baarn, vrijdag in het Posthuis Theater in Heerenveen, zaterdag in Het Park in Hoorn, 30 september in Orpheus in Apeldoorn, 1 oktober in De Nobelaer in Etten-Leur.

Naar de vuurtoren door Atelier D. Toneelschuurproductie naar To the Lighthouse van Virginia Woolf. Met Stella Denier van der Gon en Maureen Teeuwen. Regie: Nienke Rooijakkers. Vanavond in het Laktheater in Leiden, 26 september in Stadsschouwburg Utrecht, 30 september t/m 4 oktober in Frascati in Amsterdam.

Stand in door Kas & De Wolf. Onder het motto 'Acteren kan toch iedereen' laten Kas & De Wolf stand-ins opdraven. Vanavond in Schouwburg Arnhem, vrijdag in het Laktheater in Leiden.

Drie zusters van Tsjechov door Toneelgroep Amsterdam in een regie van Ivo van Hove. Bewerking: Judith Herzberg. Met o.a. Pierre Bokma, Marieke Heebink en Marjon Brandsma. Vanavond in Stadsschouwburg Middelburg, vrijdag in de Kunstmin, Dordrecht, zaterdag in Theater a/d Schie in Schiedam, 29 en 30 september in Theater a/d Parade in Den Bosch.

Koken met Elvis van Lee Hall door Het Vervolg. Over een gezin waarvan de vader graag Elvis Presley imiteert. Tot en met 27 september in Stadsschouwburg Eindhoven, 30 september t/m 4 oktober in De Stoep, Spijkenisse.

Vleesch door Annette Speelt, zwarte komedie naar de filmklassieker La Grande Bouffe uit 1973. Regie Theo van Gogh. Tot en met 26 september in het Kruithuis in Groningen.

Zonnekinderen van Maxim Gorki door het Noord Nederlands Toneel, tragikomedie uit 1905 over de chemicus Protassov. Regie: Koos Terpstra. Tot en met 4 oktober in de Machinefabriek in Groningen. Tel. 050-3113388.

Annie M.G., de dochter van de dominee van Ton Vorstenbosch door Marisa van Eyle (titelrol), Daniel Boissevain, Els Ingeborg Smits en Alfred van den Heuvel. Vanavond en vrijdag in Schouwburg Arnhem, zaterdag in De Veste in Delft, dinsdag en woensdag in Stadsschouwburg Groningen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden