Theater

Annie M. G., de dochter van de dominee & bullet; van Ton Vorstenbosch door Marisa van Eyle (titelrol), Daniel Boissevain, Els Ingeborg Smits en Alfred van den Heuvel....

La Belle Epoque, een hommage & bullet; aan Loïe Fuller, diner-spectacle met dans live muziek en diner. Choreografie: Yoka van Brummelen. Muziek uitgevoerd door het Amsterdams Strijktrio. Van 3 t/m 7 september, 6 t/m 8 oktober in Felix Meritis in Amsterdam. Aanvang: 18.30 uur. Tel. 020-6262321 (www. felix. meritis. nl).

Hagedissenhuid van Bodil de la & bullet; Parra door Orkater. Drie goede vrienden vechten tegen ouderdom en eenzaamheid. Met geert Lageveen, Gijs Scholten van Aschat en Porgy Franssen. Tot en met 27 september in Theater Bellevue in Amsterdam.

Oscar en Eva door Studio 5, vierluik & bullet; ontleend uit de thematiek van vier stukken van Henrik Ibsen. Tekst en regie: Helmert Woudenberg. Van 3 t/m 13 september in de Engelenbak in Amsterdam (3 en 10 sept. Oscar en Eva; 4 en 11 sept. Hella en Wijnand; 5 en 12 sept. Huib en Rosa; 6 en 13 sept. Oscar en Erik. Tel. 020-6266866.

Staatssecretaris Sonate van René & bullet; Eljon. Geld voor een technicus is er niet, of iemand uit het publiek de telefoon wil bedienen. Daarmee is de toon gezet van de solo, die Eljon (opnieuw) wijdt aan de staatssecretaris van Cultuur. Van 2 t/m 6 september in Theater Perdu in Amsterdam. Tel. 020-6276295.

Cultura Nova, de 13de editie van dit & bullet; zomerfestival in Heerlen opent vrijdag met Thin Ice door The Lunatics. Verder XXX door La Fura dels Baus (3 en 4 sept.), See Under X door Galili Dance (3 t/m 6 sept.), Ixilum door Architects of Air (29 aug. t/m 7 sept.), Koken met Elvis door Het Vervolg (30 aug. t/m 3 sept.), Het grensgeval door Muziektheater Struweel (2 t/m 4 sept.) en De Bal is Rond door 't Arsenaal. Tel. 045-5716607 (www. culturanova. nl).

Waanzee door het Onafhankelijk Toneel. & bullet; Gerrit Timmers regisseert de Marokkaanse theatergroep Theater Tensift in dit 'Hollands vissersdrama'. Er wordt gespeeld in het Marokkaans-Arabisch met Nederlandse boventiteling. Bewerking: Robert Haasnoot en Ad van de Kieboom. Tot en met 3 oktober in het O. T. Theater, première zaterdag.

Noorderzon, theaterfestival met & bullet; veertien Nederlandse premières en twintig speciaal voor het festival gemaakte projecten en voorstellingen. Nieuw dit jaar is het onderdeel 'Dancing Stories' waarin het festival het gebied tussen dans en theater verkent. Tot en met 31 augustus in onder meer het Noorderplantsoen en het Grand Theatre nog voorstellingen van het Polski Teatr Tanca (The Battle between Carnival eand Lent), Hans Hof Ensemble (Vrouwen in bad), Ferri de Geus & Noortje Bijvoets (Supra!) en Peeping Tom (Le Jardin). Opvallende theaterproducties komen van het Kharkiv State Theater (Love Month en Hamlet. Dreams) en De Noorderlingen (Sterf toch). Voorts veel muziek, film, beeldende kunst, (theater) fotografie en kindervoorstellingen (www. noorderzon. nl).

Zeeland Nazomer Festival 2003, & bullet; t/m 7 september in Zeeland, biedt vijf producties op locatie: in het Westerscheldefort Ellewoutsdijk de operasuite L'Histoire du Soldat van Stravinsky; op het onbewoonde eiland De Haringvreter in het Veerse Meer het Griekse drama Philoktetes van Heiner Müller (première vrijdag), in supermarkten in heel Zeeland de theatervertelling Ik, Zeeuws Meisje van Marjolein Bierens; in de voetbalarena van de Tholense Boys de monoloog De Bal is Rond (première 3 september), en tot slot bij de zeesluizen van Terneuzen een herneming van het dansspektakel Waterlanders door dansgroep Krisztina de Châtel (première vrijdag). Festivalhart vormt de monumentale Abdij van Middelburg. Tel. 0900-3300033 (www. nazomerfestival. nl).

Eten met vrienden van Donald Margulies. & bullet; Peter de Baan regisseert Renee Soutendijk, Huub Stapel, Sjoerd Pleijsier en Carolien van den Berg in deze tragi-komedie over twee bevriende stellen waarvan er een op scheiden staat. Tot en met 29 augustus in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 2 t/m 7 september in Nieuwe de la Mar in Amsterdam.

Onbegonnen werk door Theatergroep & bullet; Carver. Het leven zit vol raadsels en het is onbegonnen werk om er enige ordening in aan te brengen. Met Beppie Melissen, Leny Breederveld, René van 't Hof, Jim van der Woude en Peer Mascini. Tot en met 28 augustus in Theater Bellevue in Amsterdam.

Onze Jeugd! van Kenneth Lonegan. & bullet; Vrije productie met Katja Schuurman, Johnny de Mol en Teun Kuilboer. Drie jonge mensen proberen hun leven zin te geven in een wereld van seks, drugs en rock'n'roll. Regie: Peter de Baan. Vanavond in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam, 29 t/m 31 augustus in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 2 september in Stadsschouwburg Velsen.

De Vrolijke Vrouwtjes van Windsor & bullet; is dit jaar gekozen als openluchtvoorstelling voor het Shakespearetheater in Diever. Voorstellingen t/m 6 september,steeds om 21 uur. Infolijn tel. 0521-591167

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden