THEATER

Theaterprodukties 't Bos speelt Figuranten van Arnon Grunberg. Over een groep mensen in een restaurant die het leven wil ontvluchten....

Tournee

Na een lange serie (uitverkochte) voorstellingen in de Haagse Regentes gaat het Nationale Toneel op tournee met Hamlet. Vrijdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg), 3 maart in Zoetermeer (Stadstheater), 4 t/m 7 maart in Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), 10 maart in Hilversum (Gooiland).

Els Inc maakte samen met schrijver Erik-Ward Geerlings een voorstelling over leven en werk van August Strindberg. Arie de Mol regisseerde Strindberg! verkeer van een gek; een 'liefdevolle komedie over het stijfkoppig gevecht tegen de bierkaai en een melancholische tragedie over wat je altijd lief zal blijven, de liefde'. Vanavond in Groningen (Kruithuis) en tot slot op 26 en 27 februari in de Rotterdamse Schouwburg.

Het Zuidelijk Toneel speelt Romeo en Julia in een bewerking van Peter Verhelst en regie van Ivo van Hove. Gunilla Verbeke heeft Camilla Siegertsz vervangen in de rol van Julia. Ramsey Nasr is Romeo. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), 26 en 27 februari in Eindhoven (Stadsschouwburg), 2 t/m 5 maart in Amsterdam (Stadsschouwburg). 'Van Hove heeft deze nogal morbide bewerking van het meest romantische stuk aller tijden in een ijzingwekkende vorm gegoten.' (Hein Janssen)

De Paardenkathedraal brengt in de regie van Dirk Tanghe een bewerking van Brechts 'Burgermansbruiloft', De Bruiloft. Vanavond in Spijkenisse (De Stoep), vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 2 maart in Kampen (Stadsgehoorzaal), 3 maart in Emmeloord.

Regisseur Ivar van Urk combineert in de montagevoorstelling Aran en Titus of Wraak en Weerwraak de gelijknamige tekst uit 1641 van Jan Vos met scènes uit het gewelddadige boek 'American Psycho' van Brett Easton Ellis. Door Het Oranjehotel, vanavond in Rotterdam (Schouwburg), vrijdag in Tilburg (De Vorst), zaterdag in Culemborg (De Fransche School), 3 maart in Drachten (Lawei).

Amsterdam

Chris Tieleman schreef en speelt met Marnix van der Weyden en Marijke Schermer Ketterse lofzang, een voorstelling over Alice (die uit Wonderland), die op expeditie gaat en een chaotische wereld aantreft. Van 1 t/m 13 maart in het Rozentheater.

Levend wild is een nieuw mimegezelschap rond Maarten Lok, dat in Het Veem Theater (vanavond t/m 6 maart) zijn eerste productie uitbrengt, La vie primitive. Over een groep jonge artiesten die na een brand weigert de moed op te geven en met weinig middelen doorgaat.

Na 'The Real World' presenteert Space een nieuwe 'reality-voorstelling', Tamagotchi/ de kleine dode. Een 'cybersprookje over (ontworpen) geluk'. Een 17-jarig meisje belandt in een macabar stripverhaal waarin iedereen in de macht is van een ander. Van 26 februari t/m 6 maart in de Brakke Grond.

Ballgame, een schizofrene monoloog is een solo door Raymi Sambo over een jonge Antilliaanse acteur die in de porno-industrie belandt, maar liever Hamlet speelt. Vanavond tot en met 28 februari in De Balie.

Den Haag

Toneelgroep De Appel speelt Na de repetitie van Ingmar Bergman in de regie van Aram Adriaanse. Met Eric Schneider als de oudere regisseur die na een repetitie in gesprek raakt met een jonge actrice en haar moeder, ooit een grote ster. Tot en met 11 april in het Appeltheater.

De Haagse theatergroep De Theatermakers speelt De Moeder van Icarus van Sam Shepard, een lunchvoorstelling in Theater a/h Spui, t/m 27 februari om 12.45 uur. Vijf vrienden houden een picknick en raken in de ban van een laagvliegende straaljager.

Haarlem

Als de amoebe naar het licht staart is een voorstelling van Guido Kleene en Hans Man in 't Veld, geïnspireerd door de roman 'A single man' van Christopher Isherwood. Een jonge en een oudere man praten over het leven, ouder worden en jong zijn. Vanavond (try-out), vrijdag (première), zaterdag, 2 t/m 6 maart in de Toneelschuur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden