theater

De boer op! is een mini-festival van Productiehuis Brabant rond `boerenthema`s`. Met naast films, concerten, fotografie tevens Recht van overpad, het theaterdebuut van René Appel, en Hij ploegde voort, een geënsceneerde lezing van Frederieke Hijink....

Kitchenette is een vierdelig programma van zes jonge Rotterdamsetheatermakers, dat zich afspeelt op verschillende locaties in het theaterLantaren/Venster in Rotterdam. De avond wordt afgesloten met een dj in deSoulkitchen. Vanavond (première) t/m zaterdag, en 2 t/m 5 november.

De toevallige dood van een anarchist van Dario Fo. Met deze satire overde noodzaak van een zondebok en de (on)macht van de media presenteert denieuwe groep Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek zich. Vanavond(première) t/m zondag in Rozentheater, Amsterdam; 15 t/m 19 november inHet Paradijs, Den Haag.

Bloedbad, bewerking van Peter Weiss` Marat/Sade door regisseur TarkanKöroglu voor Theater EA. Een duel op leven en dood tussen een idealist eneen individualist. Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag om 21 uur inTheater Kikker, Utrecht, van 2 t/m 5 november in de Melkweg, Amsterdam.

Biest van De Wetten van Kepler, over afscheid nemen en de dood, door deactrices Marlies Hamelynck en Wendell Jaspers, en zanger Jan Kullmann. Josvan Kan regisseert. Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag in deVerkadefabriek, Den Bosch; 4 november in Doetinchem (Gruitpoorttheater),5 november in Roermond (CK Theater), 8 november in Groningen (Kruithuis),10 november in Goes (`t Beest).

De president van Thomas Bernhard uit 1975 is een grote tirade over deperversie van de macht. Door `t Barre Land. Vanavond, vrijdag en zaterdag(première) in Grand Theatre, Groningen.

Platonov van Tsjechov door Ro Theater, in regie van Alize Zandwijk. MetHerman Gilis als de onstuimige dorpsonderwijzer Platonov die met zijnscherpe tong iedereen te raken, maar ook zelf onderuit gaat. Uitsluitendin de Rotterdamse Schouwburg, vanavond t/m 30 oktober, en 15 t/m 20november (www.rotheater.nl).

LeefTijd door Josine van Dalsum en Aram van de Rest. In regie vanUrsul de Geer. Moeder en zoon spelen samen in een stuk dat de werkelijkheidwel heel dicht benadert. Een terminaal zieke kankerpatiënte en haar zoonbereiden zich voor op de dood, t/m 30 oktober en van 2 t/m 5 november inhet Compagnietheater in Amsterdam.

Bagdad Blues door Kees en Co. Reinout Bussemaker speelt in een tekst vanPaul Pourveur een man op zoek naar zichzelf, in een tijd dat alles uit dehand loopt. In regie van Willibrord Keesen. Vanavond in Leiden(LAKtheater), zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), 2 en 3 november inHaarlem (Toneelschuur), 4 november in Enschede (Concordia), 8 t/m 12november in Amsterdam (Frascati).

Brak door Mugmetdegoudentand in regie van Michiel van Erp. Door OlgaZuiderhoek en Leny Breederveld als twee oudere zusters die elkaar in eenpsychologische wurggreep houden. Dinsdag in Almelo (Hof 88), 2 en 3november in Groningen (Grand Theatre), 4 november in Assen (TheatercaféDiana), 5 november in Purmerend (De Verbeelding), 8 november in Utrecht(Blauwe Zaal).

De Barones, een Van den Endeproductie in regie van Anny van Hoof. MetKitty Courbois als de strijdbare barones van het vredige Laerhoven, waarde rust wreed wordt verstoord door fanatieke milieuactivisten. Vanavond inPurmerend (De Purmaryn), vrijdag in Tilburg (Schouwburg), 29 en 30 oktoberin Amsterdam (Nieuwe de la Mar), 1 t/m 6 november in Amsterdam (Nieuwe dela Mar), 9 november in Den Bosch (Theater aan de Parade), 10 november inStadstheater Zoetermeer.

Love door Nieuw-West. Marien Jongewaard speelt een dromerigevolksjongen, die strijd levert met Joop, de man die met zijn geld de kunstwil bedwingen. Vanavond in Eindhoven (Plaza Futura), 11 en 12 november inHaarlem (Toneelschuur).

Proust 4 : De kant van Marcel, door het Ro Theater. Laatste deel vanCassiers bewerking van Op zoek naar de verloren tijd van Proust. Vrijdagt/m zondag in Utrecht (Kikker), 1 november in Leeuwarden (Schouwburg DeKring), 3 november in Roosendaal (De Kring).

Democraten door Het Nationale Toneel in regie van Peter de Baan. AuteurMichael Frayn probeert de mythe rond voormalig bondskanselier Willy Brandtdoor te prikken. Vrijdag in Tiel (Agnietenhof), zaterdag in Meppel(Ogterop), 1 november in Venlo (De Maaspoort), 2 november in TheaterKerkrade, 3 november in Hoofddorp (De Meerse), 4 november in Alkmaar (DeVest), 8 november in Schiedam (Theater a/d Schie), 9 november in Steenwijk(De Meenthe).

4.48 psychose van Sarah Kane, een solo door Nanette Edens vanZTHollandia. Ze speelt een vrouw met psychische problemen die zelfmoord alsenige uitweg ziet. Laatste voorstellingen: vanavond in Roosendaal (DeKring), 28 en 29 oktober in Rotterdam (Schouwburg).

Don Carlos van Schiller door de Theatercompagnie en ToneelgroepAmsterdam in regie van Theu Boermans. Kroonprins Don Carlos is verliefd opzijn stiefmoeder Elizabeth, en wordt verraden. Op 31 oktober en 1 novemberin Utrecht (Stadsschouwburg), 2 november in IJmuiden (StadsschouwburgVelsen), 3 november in Hoorn (Het Park), 5 november in TilburgseSchouwburg, 8 en 9 november in Groningen (Stadsschouwburg) en tot slot 16t/m 18 december in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Wachten op Godot (reprise) door het Nationale Toneel in regie van JosThie. Met Karel de Rooij, Peter de Jong, Peter Tuinman. Vanavond t/mzaterdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 2 t/m 5 november in Eindhoven(Stadsschouwburg), 9 t/m 12 november in Sittard (Stadsschouwburg) en totslot 16 t/m 19 november in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Het temmen van de feeks, door Toneelgroep Amsterdam. Met Hans Kestingals Petruchio en Halina Reijn als de feeks. Op 1 november in Maastricht(Theater aan het Vrijthof), 3 november in Den Helder (De Kampanje), 5november in Breda (Chassé Theater), 8 november in Gouda (Schouwburg) entot slot 10 t/m 12 november en 13 t/m 15 december in Amsterdam(Stadsschouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden