Theater

Festival a/d Werf, op diverse locaties in Utrecht, duurt nog t/m 29 mei. Met Nouvelles Aventures, muziekproducties van Barbara Okma en Huba de Graaff (zaterdag om 21.30u in Theater Kikker); De Man met Twee Oren (t/m 29 mei in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement), Burn Baby Burn van...

Tel. 0800-0230354 (www.festivalaandewerf.nl).

Faust Inc. van Goethe, in een bewerking van schrijver Jan Veldman en regisseur Ben Smit. Faust is de verveling beu en roept de duivel aan voor wat amusement. Tot en met 13 juni op het Oude Avebe-terrein in Ter Apel. Tel. 0599-564349.

Wachten op Godot van Beckett door het Nationale Toneel met Mini & Maxi (Karel de Rooy en Peter de Jong) in de rol van twee zwervers die wachten op ene Godot. Regie: Jos Thie. Tot en met 26 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Bouwmeester Solness van Ibsen door het Onafhankelijk Toneel, waarmee het Rotterdamse gezelschap het nieuwe onderkomen in het Lloydkwartier inwijdt. Het verhaal van de bouwmeester die zijn kunstenaarsschap boven alles stelt en dat met de dood bekoopt. Regie: Mirjam Koen. Tot en met 21 juni in het OT-theater Rotterdam.

Proust 3 - De Kant van Charlus door het RO Theater, derde deel in een reeks die Guy Cassiers (met Eric de Kuyper) maakt naar de romancyclus A

recherche du temps perdu van Marcel Proust. Vorig jaar gingen de delen 1 en 2 in premi. In deel 3 maakt Marcel kennis met de wereld van de liefde, de aristocratie en de kunst. Met o.a. Joop Keesmaat, Paul Kooij, Steven van Watermeulen, Marlies Heuer en Katelijne Damen. Tot en met 29 mei in de Rotterdamse Schouwburg.

De varkensfabriek van en door Mohammed Azaay en Karin el Guennouni, die zestien personages voor hun rekening nemen. Over een varkensfabriek die wordt bevolkt door een multicultureel personeelsbestand. Regie: Leopold Witte. Lunchtheater, t/m 30 mei om 12.30 uur in Bellevue in Amsterdam.

Henry van Peter de Graef door Theatergroep Karen's Way. Een komische vertelling over de ambtenaar Henry die mensen in zijn omgeving barstende koppijn bezorgt. Regie: Coen van Onselalen. Tot en met 29 mei in Zwembad de Regentes in Den Haag.

Entertaining Mister Sloane van 'angry young man' Joe Orton door het Vlaamse Theater Antigone. Portret van een ontwricht gezin, waar iedereen erop uit is zijn eigen behoeften te bevredigen. Vanavond in Theater a/h Spui in Den Haag.

Lysistrata van Aristophanes door de Theatercompagnie. Griekse komedie in een eigentijdse bewerking van Gustav Ernst. Dit keer gaat de oorlog om de olie. Theu Boermans regisseert o.a. Sabri Saad El Hamus en Marisa van Eyle. Tot en met 5 juni in het Compagnietheater in Amsterdam.

Naspel van Brian Friel door Het Nationale Toneel. Eric Vos regisseert Will van Kralingen en Eric Schneider. Tot en met 22 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De Getemde Feeks van Shakespeare door Het Vervolg, in een bewerking van Erik-Ward Geerlings. Regie: Matthijs R Tot en met 5 juni in het Derlon Theater in Maastricht.

Bitter Lemon door Theater Het Hof, 'bitterzoete' komedie van Dimitri Frenkel Frank. Over de huwelijksproblemen van een academisch echtpaar. Regie: Joop van der Linden. Tot en met 12 juni in Theater Het Hof in Arnhem.

De Wet van Engel door Cie. De Koe. Het leven is een moordende concurrentiestrijd in de zoektocht naar succes, geld en macht. Vanavond in de Brakke Grond in Amsterdam.

Richard III van Shakespeare door ZT Hollandia met Fedja van Huin de titelrol. Johan Simons regisseert verder o.a. Frieda Pittoors, Aus Greidanus junior en Frank Lammers. In Shakespeares oeuvre is Richard III hstuk over het ultieme kwaad. Vanavond in het Chassheater in Breda, zaterdag in de Kunstmin in Dordrecht, 1 juni in Schouwburg Tilburg.

Demonen van Lars Nordoor Het Nationale Toneel. Johan Doesburg regisseert Gijs Scholten van Aschat, Ariane Schluter, Marie-Louise Stheins en Roef Ragas. Vier mensen houden elkaar gevangen in het web van het huwelijk. Vanavond in De Veste in Delft, 28 mei in het Stadstheater in Zoetermeer, 1 juni in het Chassheater in Breda, 2 juni in Schouwburg Tilburg, 3 juni in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Omstanders van Toon Tellegen door Carla Mulder, Ria Eimers en Joep Onderdelinden. Regie: Lidwien Roothaan. Het verhaal van twee vrouwen en een man die verdrinkt. Van 27 t/m 29 mei in Frascati, Amsterdam, 1 juni in Theater a/h Spui in Den Haag, 2 en 3 juni in Toneelschuur, Haarlem.

Hoogtezon door ZT Hollandia, naar De Toverberg van Thomas Mann. Tot en met 29 mei in de vroegere eet-en feestzaal van het onlangs gerestaureerde sanatorium Zonnestraal in Hilversum.

Valse Wals - Bankstel - Zucht van en door Orkater, drieluik over de vervelingsterreur binnen het huwelijksleven. Met Ria Marks en Titus Tiel Groenestege. Van 26 t/m 29 mei in LAKtheater in Leiden, 1 juni in de Tamboer in Hoogeveen, 3 t/m 5 juni in Theater a/h Spui in Den Haag, 8 t/m 13 juni in Nieuwe de la Mar in Amsterdam.

Kopstoot van Roddy Doyle door Aluin. In een buurtcafinden twee kenners elke maand de strijd aan in een pubquiz. Regie: Erik Snel. Op 27 mei in de Leidse Schouwburg, 28 mei in Theater Zuidplein in Rotterdam, 29 mei in Stadsschouwburg Groningen, 1 t/m 5 juni in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Met grote blijdschap, toneelversie van de gelijknamige film van Lodewijk Crijns en Kim van Kooten. Regie: Porgy Franssen. Vanavond in het Kennemer Theater in Beverwijk, 28 mei in de Rijswijkse Schouwburg, 29 mei in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden