THEATER

In het Openluchttheater Bloemendaal sinds tien jaar weer een voorstelling: Ton Lutz regisseert Maarten Wansink, Annemarie Wisse en Christine Vroom in Antigone van Sofokles, in een vertaling van Filip Fokkens....

Het Internationaal Theaterschool Festival in Amsterdam duurt nog tot en met 30 juni. Een greep uit het programma: Studio Herman Teirlinck uit Antwerpen speelt Oidipoes van Sofokles vanavond en zaterdag in De Brakke Grond; de dansproduktie Syzygie van choreografe Malou Airoudo door de Folkwang-Hochschule uit Essen op 25, 26 en 27 juni in Frascati I; twee eindexamenstudenten van de Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch uit Berlijn spelen een bewerking van de opera Ariadne auf Naxos, op 26, 27 en 28 juni in Frascati II; Nibelungen, een co-produktie van Toneelschool Amsterdam en Studio Herman Teirlinck uit Antwerpen in een bewerking van Helmert Woudenberg, op 29 en 30 juni in De Engelenbak.

Drie extra voorstellingen van Niet gesnoeid van Karin Bloemen, Adelheid Roosen en Leoni Jansen. Op 25 juni in De Meerse in Hoofddorp, op 27 en 28 juni in de schouwburg in Den Haag. 'Niet duidelijk is waarom er zo lang moet worden doorgezaagd. Dat gaat allemaal van de muziektijd af. En als er muziek wordt gemaakt is het absoluut feest.'

(Patrick van den Hanenberg)

Het Belgisch Toneel Amsterdam speelt De liefde van de zeven poppen van Paul van Vliet naar het gelijknamige boek van Paul Gallico van 27 juni tot en met 2 juli in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg in Amsterdam.

In de serie Noordpunt-Zuidpunt van Hollandia van 27 juni tot en met 9 juli Op hoop van zegen, een variatie van Mechtild Prins op deze Nederlandse klassieker. De voorstelling wordt gespeeld op de visafslag in de haven van IJmuiden. Informatie: 075-310231.

De Maastrichtse theatergroep Het Vervolg speelt van 2 tot en met 30 juni Steven Berkoffs stuk Grieks in mergelgroeve 't Rooth te Margraten, vlakbij Maastricht. Met Mieneke Bakker, Annelies van der Bie en Geert Jan Romeijn.

Reserveren: 043-210380. 'Geert Jan Romeijn speelt Eddie en hij is dè ontdekking van de avond. Gevaarlijk èn charmant, jongleert hij met die exuberante, vibrerende tekst. Maar ook voor de overige acteurs niets dan lof. In de gestaag vallende regen zagen ze zelfs kans de elementen te benutten: de droeve afloop werd er door al dat hemelwater nog wanhopiger op.' (Marian Buijs)

Nenette et les Zezettes door Loes Luca en band vanavond, zaterdag en zondag in theaterpark Hoboken in Rotterdam.

Het festival Overijssel op straat zaterdag in Hengelo met optredens van Wurre Wurre, Dinska Bronska, Bob on a stick, en in Zwolle onder anderen Corvi, Palo Q Sea, en De Voetbus.

Op 29 juni begint het Greenpeace-actieschip Sirius aan een theatertournee langs een aantal plaatsen aan de Noordzeekust met de straattheaterproduktie Wat stinkt hier het meest? Brigitte Defaix, Jeroen Kranenburg, Vincent de Rooy, Toni Smith en Daniëlle van Vree brengen om 12.30 en 15 uur 'theater met een boodschap' van Vincent de Rooy aan de Eerste Binnenhaven in Scheveningen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden