Theater

Dette goes to africaP

Dette Glashouwer. Première 8/6 in de Rotterdamse Schouwburg. Tournee t/m 20/5. viarudolphi.nl


Sinds een paar jaar maakt Dette Glashouwer voorstellingen over geld. Voor haar nieuwste show reisde ze door Afrika. Zij sprak met arme sloebers uit sloppenwijken, visionairs en dealers in bel-minuten en vroeg zich af: 'Wat is geld en kan het ook anders?'.


DE KLEINE BLONDE DOOD

Albert Verlinde Entertainment. Tournee t/m 24/3.


dekleineblondedood.nl jjjjj


Tien jaar na het overlijden van Boudewijn Büch brengt Albert Verlinde Entertainment zijn roman De Kleine Blonde Dood naar het theater. Willem Spaaij speelt de artistieke Boudewijn, die een kind verwekt bij zijn oude basisschooljuf Mieke. Aanvankelijk moet Boudewijn niets hebben van zijn zoon Micky, maar door herinneringen aan zijn eigen jeugd voelt hij steeds meer de behoefte er voor Micky te zijn. Wanneer Micky in coma raakt, wordt hij voor een moeilijke keuze geplaatst. Een vlekkeloze, vaardige voorstelling met innemende hoofdrollen.


CONVERSATIONS WITH MY MOTHER

Tournee t/m 21/5.


diamantfabriek.nl jjjjj


Conversations with my mother schetst de ondoorgrondelijke relatie tussen moeders en zonen. Zeven schrijvers, onder wie Tommy Wieringa en Abdelkader Benali, schreven een fictief telefoongesprek met hun moeder waarin ze tot uitdrukking brengen wat ze altijd al wilden zeggen. De muziek is van de Amerikaanse componist Benedict Weisser en wordt uitgevoerd door Nieuw Amsterdams Peil.


De goede mens van sezuan

Tournee t/m 7/1. toneelgroepmaastricht.nl jjjjj


Toneelgroep Maastricht speelt het verraderlijke sprookje De goede mens van Sezuan van Bertolt Brecht in een regie van Arie de Mol. Drie goden dalen af naar de aarde om te zien of er genoeg goede mensen leven. Ze belanden in Sezuan, een stad waar het bestaan hard is. Niemand blijkt bereid hen onderdak te verlenen, alleen het hoertje Shen Te. De goden belonen haar met een flinke som geld en geven haar een opdracht mee: zorg goed voor jezelf en wees goed voor anderen. Maar hoe kun je goed doen in een wereld die draait om overleven?


Death by powerpoint

Golden Palace. Tournee t/m 12/1.


goldenpalace.nl jjjjj


Death by Powerpoint fileert de processen in de hedendaagse kantoortuin tot op het bot. Vlijmscherp, met het oog van een uitstekend antropoloog, wordt niet alleen de discrepantie tussen organisatieniveau en werkvloer getoond, maar ook hoe mensen in een bedrijf toch eerst en vooral raderen zijn in een systeem. Met Wim Bouwens, Titus Boonstra, Kiki Jaski, Gerindo Kartadinata, Monique Kuijpers en Dionne Verweij in de regie van Ingrid Kuijpers.


wAT DOE IK HIER?

Peter van Rooijen. Tournee t/m 31/1.


teampeter.nl jjjjj


Debutant Peter van Rooijen weet zijn adoptieverhaal om te smeden tot spannende kleinkunst, waarbij voortdurend wordt gespeeld met de grens tussen echt en onecht. Als rustpunten brengt hij schitterende liedjes, zeer begaafd in tekst en compositie.


ER ZIJN NOG KAARTEN

Jeroen van Merwijk. Tournee t/m 15/4.


jeroenvanmerwijk.nl jjjjj


Jeroen van Merwijk laat alles voorbij komen waar hij goed in is. Fijnzinnig ironische liedjes, zonder verbittering.


Cirque Stiletto

Ellen ten Damme. Tournee t/m 15/1.


stardustcircus.com jjjjj


Met zang, piano, viool, gitaar en acrobatiek houdt Ellen ten Damme haar personalitycircusshow fantastisch bij elkaar.


CARMEN & FLAMENCO

Frank Groothof. Tournee t/m 23/5.


frankgroothof.nl jjjjj


Frank Groothof maakt van deze jeugdopera een geheel nieuwe Carmen door de muziek van Bizet te combineren met flamenco.


THEATER

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden