THEATER

In Doe je hart de groeten door Ilonka Terlouw, Caroline van Leerdam en Daniëlle van Vree vragen drie vrouwen zich af waarom je je zou moeten binden aan één partner....

Bourgeois van en door Marion van Wijk is gebaseerd op het leven van de Franse kunstenares Louise Bourgeois. Première vanavond in het Amphitheater in Amsterdam. Tot en met 9 maart.

Vanavond in de Utrechtse School in Utrecht de première van Ivar van Urk's nieuwe produktie: Ifigenia in Aulis, een 'blij eindigend treurspel' door Het Oranjehotel. Over een voortdurend weifelende Agamemnon aan de vooravond van de Trojaanse oorlog. Tot en met 9 maart.

Dorst: een theaterconcert met liederen over korte liefdes en lange avonturen door Heleen Suiker. Première zaterdag in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Toneelgroep Amsterdam brengt extra voorstellingen van Prometheus op 3 (om 15 uur), 5, 6 en 7 maart (om 20.30 uur) in De Toneelfabriek in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Zwerf'on is het eerste avondvullende programma van het duo Thomas Acda en Paul de Munnik. 'Rock 'n roll-cabaret over vechten, doorgaan en lopen tot de zon komt'. Première maandag in Theater Bellevue in Amsterdam.

Het Zuidelijk Toneel met Maat voor Maat van William Shakespeare op 4, 5, 6 en 7 maart in de Amsterdamse Stadsschouwburg. 'Audi is een regisseur met een dwingend concept - in dit geval de opvatting dat onderdrukking van emoties en seksualiteit kan leiden tot een uitverkoop van normen. Dat hij de spelers laat dartelen binnen zijn regie-opvatting, lijkt het geheim van deze wervelende voorstelling.' (Ronald Ockhuysen)

De Korre brengt dinsdag Een maan voor de misdeelden van Eugene O'Neill in première in De Brakke Grond in Amsterdam, waarmee ze de nieuw ingeslagen weg - onbekende, vergeten teksten spelen - continueren. Tot en met 9 maart in De Brakke Grond.

Grillroom is een lunchvoorstelling van Arnon Grunberg, gemaakt door Marije Gubbels van de regie-opleiding van de Amsterdamse Theaterschool. Van 5 tot en met 17 maart om 12.30 uur in Bellevue, Amsterdam.

Helden op Herhaling is een 'gezelschapsspel' oftewel een 'remake van kermis, quiz en show' van beeldend kunstenaar/theatermaker Karen Lancel. Aan het spel kunnen maximaal 40 bezoekers deelnemen. Op 5, 6 (première), 7, 8 en 9 maart in Lantaren/Venster in Rotterdam, van 13 tot en met 16 maart in De Brakke Grond in Amsterdam.

Leersmoel van de Duitse schrijver Helmut Krausser door Cresceno, is een onderzoek naar de driften in een mens. Vanavond en zaterdag in het Grand Theatre in Groningen, van 6 tot en met 9 maart in Frascati in Amsterdam.

Al twintig jaar lang is het dinsdagavond Open Bak in De Engelenbak in Amsterdam. Iedereen die ook maar denkt íets op de planken te kunnen, mag zich daar presenteren. Deze week is het de 750ste Open Bak die voor de gelegenheid vier avonden doorgaat. Van 5 tot en met 9 maart.

Zondag begint de tournee van La Comedie Humaine, het liedjesprogramma van de Vlaamse zanger Guido Belcanto & Orkest in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden