THEATER

Boys & Girls (14+) door het Onafhankelijk Toneel. Choreografie: Ton Lutgerink. Negen jonge mensen onthullen hoe ze in het leven staan met dans, muziek, taal en humor....

Schaap (4+) door Jeugdtheater Sonnevanck. Tekst: Sophie Kassies. Regie: Flora Verbrugge. Rond het schaap spelen twee acteurs, twee zangeressen en twee musici op cello en klavecimbel muziek van Monteverdi, Händel en Purcell. Zondag in Haarlem (Toneelschuur), 9 februari in Dordrecht (Schouwburg Kunstmin).

Als je blaft (9+) door Toneelschap Beumer & Drost. Regie: Gijs de Lange. Onder het motto 'de mens denkt, het dier weet alles' wordt hier op geestige wijze onderzocht wat het verschil is tussen mens en dier. Met Beumer, Drost en René van 't Hof. Op 9 februari in Drachten (De Lawei), 10 februari in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Van engelen en aardappelen (7+) door Het Laagland. Regie; Inez Derksen. Juul heeft veel vragen, zeker nu haar opa doodgaat. Maar de antwoorden passen niet altijd. Zondag in de Schouwburg in Arnhem, woensdag in het Kruithuis in Groningen.

Lizzy wil meer! (8+) door Theater Artemis. Regie: Floor Huygen. Een voorstelling gebaseerd op interviews met kinderen over de vanzelfsprekenheid van alle techniek die ons omringt: televisie, auto, telefoon, computer. vrijdag in De Vorst in Tilburg, zondag in Theater Kikker in Utrecht.

Wolf! (7+) door Huis a/d Amstel. Naar het bekroonde boek Schaap met laarsjes van Maritgen Matter. Bewerking en regie: Bert Geurkink. Over een wolf en een schaap, een roerende vriendschap in de winterkou en angstige liedjes. Zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, 13 en 14 februari in Amsterdam (Jeugdtheater De Krakeling).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden