Theater

MIJN FAUST

Productiehuis Oost Nederland, pre-première 28/3 in Stadsgehoorzaal Kampen. Aldaar t/m 30/3 en op tournee in 2014.

mijnfaust.com

De oorspronkelijke vertelling van Goethe werd stevig onder handen genomen door theatermakers Schippers&VanGucht, muziektheatergroep BOT, actrice Sanderijn Helsen en filmmaker Douwe Dijkstra. Het resultaat is een muziektheatervoorstelling over de donkere kant die in ieder van ons leeft, maar die we bij de ander soms snel veroordelen.

SOLITARY HEROES

Teddy May de Kock en Gonca Karasu. Van 28 t/m 30/3 in Compagnietheater Amsterdam. compagnietheater.nl

Solitary Heroes is een voorstelling over de zin van ons bestaan op aarde. Is het mogelijk een betekenisvol leven te leiden in een tijdperk waarin de keuzemogelijkheden oneindig lijken? Misschien is juist nu de tijd aangebroken om te begrijpen wie wij zijn en waarom we hier zijn. Met rollen voor Teddy May de Kock, Gonca Karasu, Tobias Nierop, Eva van Gessel en Reut Aviran.

AXÉ

Don't Hit Mama en Teatro Munganga, première 29/3 in Frascati Amsterdam. Tournee t/m 9/5. donthitmama.nl

In een theatrale club komen we in aanraking met de Braziliaanse candomblé. Door middel van dans, percussie en zang wordt verbinding gemaakt met de goden. Dansers en toeschouwers staan samen op de vloer en komen samen in één verhaal dat elke avond anders is.

WACHTEN OP GODOT

TG Oostpool. Première 30/3. Tournee t/m 11/5. oostpool.nl ****

Eind 2009 speelde Toneelgroep Oostpool met opvallend succes onder regie van Erik Whien 'het beste toneelstuk aller tijden': Wachten op Godot van Samuel Beckett. Nu keert dezelfde voorstelling terug, in een versie voor de grote zaal. Met spel van Joep van der Geest, Sanne den Hartogh, Phi Nguyen, Marcel Osterop en Stefan Rokebrand.

DE HUISVROUWMONOLOGEN

REP, Première 3/4 in Diligentia in Den Haag. Tournee t/m 8/6.

huisvrouwmonologen.nl

Sylvia Witteman schreeft de tekst voor deze humoristische voorstelling over de extravagante Elise, haar dochter Gijsje en hun nichtje Saskia. Ze bespreken elkaars leven en huishouden en vragen zich af of de 'echte' huisvrouw wel bestaat. Door verschillende gebeurtenissen worden ze gedwongen om na te denken over wat ze willen met hun leven. Met Henriëtte Tol, Noortje Herlaar en Lotje van Lunteren in regie van Geert Lageveen.

CEMENT

Van 3 t/m 6/4 op diverse locaties in Den Bosch, o.a de Verkadefabriek en Artemis. festivalcement.nl

Veertiende editie van dit festival met theater en dans van talentvolle, beginnende makers uit Zuid-Nederland en omgeving. Op het programma o.a. Recht zal zijn wat ik zeg! van Matthias Meersman en Thomas Janssens, Dinner with Dad van Lucas de Man, Stranger van Emke Idema en Journey van Koen de Preter.

DE SUNSHINE SHOW

Esther Scheldwacht. Zaterdag in Podium Mozaiek in Amsterdam. Tournee t/m 5/10.

estherscheldwacht.nl *****

In 2008 speelde Esther Scheldwacht in de voorstelling Hollandse Spoor de rol van Sunshine, een Thaise ladyboy. Die rol inspireerde tot het maken van De Sunshine Show, een monoloog waarin Sunshine vertelt over haar bewogen leven vol tegenstellingen, tussen arm en rijk, Oost en West, man en vrouw. Afgewisseld met aangrijpende karaokenummers.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden