Theater

Over het IJ Festival, t/m 27 juli op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord (t.t. Neveritaweg). Met de opera 'Ship of Troy', een locatieproject gebaseerd op Purcell's opera Dido & Aeneas, 'Poldergasten' door Theatergroep Dox, en een audiowandeling, waarin oud-werknemers van de werf hun verhaal doen....

Val van paard, over een koning op drift die alles om zich heen verliest, door Stichting Smeedwerk Locatie-Theater uit Dieren. Op 18, 19 en 20 juli in Carolinaberg, landgoed Hof te Dieren; op 24, 25 en 26 juli op Kasteel Amerongen te Amerongen; 31 juli, 1 en 2 augustus op Huis Bergh te 's-Heerenberg en op 5, 6 en 7 augustus op Kasteel Rosendael te Rozendaal. Steeds om 21 uur. Reserveren tel. 0313-496348 of via www.smeedwerk.nl, of ter plekke.

Wat u wilt (Driekoningenavond) van Shakespeare door Theater het Amsterdamse Bos. Iedereen is verliefd maar niemand op elkaar. Regie: Frances Sanders. Elke dinsdag t/m zaterdag, t/m 31 augustus in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Bij twijfel i.v.m. het weer: tel. 020-6433286 (www.bostheater.nl).

Karavaan, zomerfestival, t/m 4 augustus in Noord-Holland met 'Vuil & Glass' door Conny Janssen Danst, begeleid door het Cello Octet Conjuncto Ibérico (t/m 22 juli in de Alkmaarse Huisvuilcentrale, première 18 juli); 'Kasimir en Karoline op de kermis' van Horvath door Compagnie Dakar, over twee geliefden die elkaar kwijtraken op een kermis (18 t/m 20 juli in Wervershoof en 2 t/m 4 augustus op Texel); 'Stop Motion', danstheaterproductie van choreograaf Peter de Ruiter met klassiek geschoolde dansers en de performer MC wisecrack, video van Channel Zero en live rap-trance muziek van Lucid Terror (op 27 en 28 juli in Den Helder, 31 juli t/m 4 augustus in Den Helder); 'Vrijgezellig' door cabaretier Eric Koller (18 t/m 20 juli in Wervershoof); 'Goal' door Kalebas, zomerspektakel in de Haarlemse Stadsschouwburg (t/m 28 juli). Verder voorstellingen van Wederzijds ('Dik Trom'), Peggy Olislaegers ('Familie'). Tel. 023-5531484 (www.karavaan.nl).

De Vliegende Hollander van Ab Gietelink door Theatergroep Nomade. Openlucht spektakel op VOC-schip Duyfken, in het kader van 400 jaar VOC. Tot en met 20 juli in Oudeschild op Texel (tel. 0222-314741), 23 t/m 27 juli in Baatland in Hoorn (tel. 0229-212529), 31 juli t/m 4 augustus in Haven Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Ovations door Het Groot Circus van Azië brengt naast luchtnummers en acrobatiek uit Noord-Korea een ode aan het paard. Tot en met 18 augustus in Carré in Amsterdam.

Magic Vision door Circus Herman Renz, 'klassiek circus in een modern jasje' met tijgerkoning Daniel Raffo, en de haaract van Andrea Ayala. Tot en met 4 augustus bij de Rai in Amsterdam. Tel. 0909-5030060.

De Parade, het reizende zomerfestival staat van 19 t/m 28 juli in Park Nieuweroord in Utrecht. Met o.a. 'Moeder, hoer of kwezel' door Studio 5, 'Pivetti's Macchina d'Amore' door Theater De Regentes, 'Overstag' door René van 't Hof en Jim van der Woude, 'Coppi & Bartali' door Growing Up in Public, 'Fortuna's Wedding' door de Dutch Don't Dance Devision, 'Zucht' door Orkater, 'Beest' door Suver Nuver. Verder 'spraakmakende' schilderkunst van Sam Drukker, Henk Schiffmacher en Aldert Mantje (www.deparade.nl).

Heimzee, muziektheatervoorstelling aan boord van een partyboot. Twee geliefden uit verschillende werelden verlangen naar elkaar. Regie: Carla Mulder. Tot en met 9 november, di t/m za om 21.30 uur. Vertrek vanaf de Stadhouderskade t.o. 25 in Amsterdam. Tel. 0900-9995699.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden