Theater

Ivanov van Tsjechov door Theater het Amsterdamse Bos in regie van Jeroen van den Berg. Met o. a. Ad Knippels, Trudi Klever en Felix-Jan Kuypers en Vincent Croiset, t/m 3 september (behalve zondag en maandag) in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos (www....

Driekoningenavond, door Shakespearetheater Diever. Komedie van Shakespeare, voor de zesde maal gespeeld in openluchttheater van Diever. In regie van Jack Nieborg. Op vrijdag en zaterdag, en op 26, 27 en 31 augustus en 2, 3, 7, 9 en 10 september (w w w. s h a k e s p e a r e t h e a t e r d i e v e r. n l ) .

De Parade vijftiende editie van het theaterfestival rond het circus en de kermis. Met voorstellingen van o. a. Levende Jukebox, Ellen ten Damme, Wilde Hond, Eric Koller, Conny Janssen Danst, Bob Fosko, Growing Up in Public, Van Houts en De Ket, Lieber Gorilla, Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk, Hans Dagelet, Daphne de Bruin, Teatro, Via Rudolphi, Orkater, Dogtroep. Vanaf vrijdag t/m 24 juli in Utrecht (Park Nieuweroord) en van 29 juli t/m 14 augustus in Amsterdam (Martin Luther Kingpark) (www. deparade. nl).

Fanny & Marius door Theatergroep Suburbia in regie van Albert Lubbers. Liefdesgeschiedenis naar de Marseille-trilogie van Marcel Pagnol, die zich afspeelt in een café in de havenstad. Fanny krijgt een huwelijksaanzoek van de rijke Panisse maar trouwt liever met haar jeugdliefde Marius, de zoon van de caféhouder. Hij twijfelt omdat hij de zee op wil. Ook heeft het stel te kampen met bemoeizuchtige ouders en ironisch commentaar van cafégasten, t/m 23 juli in Almere (Stadslandgoed de Kemphaan).

Allen af door Toneelgroep Oostpool in regie van Erik Whien. Bewerking van de komedie Noises Off van de Brit Michael Frayn. Raamvertelling over een groep acteurs die een slaapkamerklucht repeteren. Het stuk dreigt inelkaar te storten als gevolg van financiële, artistieke en emotionele problemen; een te handige regisseur, een goedkoop decor en een net te intieme relatie. Vanavond t/m zondag in Apeldoorn (Orpheus) en tot slot van 21 t/23 juli in Arnhem (Sonsbeekpark).

De Passiespelen in regie van Pierre Driessen. De bijbelse overlevering en het lijdensverhaal van Jezus van de opwekking uit de dood door Lazarus, de intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal en de kruisiging. Multi-zintuigelijke voorstelling, verteld vanuit de beleving van Lazarus. Tot en met september elke zondag, en van 23 juli t/m 20 augustus ook elke zaterdag in Tegelen (Openluchttheater De Doolhof).

The Bitch. In bed with MacBeth door Growing up in public, in regie van en gespeeld door Daphne de Bruin.

Een vrouw, gedreven door een visioen van macht en rijkdom, stort zichzelf en haar man in een neerwaartse spiraal van verraad, moord en destructie. Vanavond t/m zondag in Utrecht (Parade), 5 t/m 7 augustus in Amsterdam (Parade), 10 t/m 13 augustus in Shagen (Karavaan), 4 september in Utrecht (Uitfeest).

Zonder Jurk door Theater te Water in regie van Just Vink. 'Zonder jurk, geen huwelijk', is het motto van weduwe Martha Willes, eigenares van een naaiatelier. Maar zal zij zelf nog ooit een jurk dragen? Over de duistere kant van het naai-atelier. Van 26 t/m 31 juli Terschelling (haven West Terschelling).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden