THEATER/DANS

avonden op in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Tournee..

Het reizende Noord-Hollandse zomerfestival De Karavaan brengt vanavond, vrijdag en zaterdag om 19.30 uur in Boerderij Nooitgedacht in Watergang de 'non-verbale plattelandskomedie' Bunder, door Unieke Zaken. Op het parkeerterrein Hargen aan Zee bij Groet vanavond, vrijdag en zaterdag en 10 t/m 13 augustus om 22 uur The Lunatics met 'www.sandman.nl'. In Schagen, achter de Spartahal op 5, 6 en 7 augustus Cirque Baroque met 'Ningen', geïnspireerd op het Japanse theater en het werk van Yukio Mishima. De Karavaan wordt afgesloten met Garbage, op 11, 12 en 13 augustus in de Huisvuilcentrale in Alkmaar, met de Franse danstheatergroep Osmosis en de Spaanse streetdancegroep Sol Picó.

Amsterdam

Hij is joods en homo, durft zijn mond open te trekken, heeft een geweldig gevoel voor humor en een groot, warm hart. This is not going to be pretty, de theatersolo van de Amerikaanse acteur Harvey Fierstein ('Torch Song Trilogy') is een waar event. Vorig jaar trad hij op tijdens de Gay Games en nu is hij opnieuw te zien in de Stadsschouwburg, op 6, 7 en 8 augustus.

In het Openluchttheater van het Vondelpark zondag om 14.30 uur Dolly Bellefleur met tips ter bestrijding van de millenniumbugs. Vrijdagavond presenteert de hooggehakte blonde schoonheid een korenavond met onder meer Noot aan de man.

In de Bovenzaal van de Stadsschouwburg t/m zondag en 10 t/m 15 augustus Oleanna van David Mamet door Hodar Productions. Een studente beschuldigt haar professor van ongewenste intimiteiten.

In het Martin Luther Kingpark nog t/m 15 augustus De Parade met de Orkater-voorstellingen Krambamboelie door Loes Luca en Peter Blok, en Battling Siki, met Van Houts en De Ket, 'Animal Care' door Women in Comedy, totaaltheater door De Stijle, Want..., 'Bedscènes' met Dick en Sandra en 'Dagelijks Verse Soap'. Het terrein is open vanaf 15 uur.

Zaterdagavond op een boot in de Singel, ná de jaarlijkse Gay Canalparade, een Celebration of Differences.

Theater het Amsterdamse Bos speelt Hendrik IV, een tekst van Oscar van Woensel, geïnspireerd op Shakespeare. Met Geert Lageveen, Porgy Franssen, Peter Faber, Felix-Jan Kuypers e.a. Voorstellingen t/m 28 augustus om 21.30 uur in het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Geen kaartverkoop, maar vrijwillige bijdrage. Bij slecht weer bellen (tel. 020-6433286) of website (www.bostheater.nl) raadplegen.

Achter het CS, aan de De Ruyterkade, steiger 9, ligt salonboot Prins van Oranje, waar de crew van de befaamde tv-serie 'Love Boat' bij elkaar komt voor een reüniecruise in Amsterdam. Zodra de trossen los gaan, blijken de verhoudingen in The Loveboat 2000 minder vanzelfsprekend dan ze waren. Een muzikale komedie, inclusief drie-gangenmenu. Met Peter Rip, Wilma Bakker, Hugo Metsers, Duncan Anepool en Clyde Sleur. Tot en met 31 augustus, woensdag t/m zondag. Informatie tel. 020-3307101.

Scheveningen

In het VSB Circustheater nog t/m 8 augustus extra voorstellingen van Wilhelmina: je maintiendrai met Anne-Wil Blankers als de koningin en Cas Enklaar als haar rechterhand Van 't Sant.

Leiden

Het Arsenaal speelt op de Leidse Burcht de OntZ, een openluchtvoorstelling over het Leids ontzet, t/m 13 augustus. Inf. tel. 071-5128157.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden