THEATER/DANS

Het reizende festival De Parade staat nog t/m 27 juli in Park Nieuweroord in Utrecht. Met Draaikonten, met Loes Luca en Peter Blok als dans-echtpaar, De Levende Jukebox, het Schlagerfestival met Helga en Helmut, De Groentevrouw door Marjan Luif, Marijke Boon met haar One Man Show en De Gebroeders Flint....

Tournee

Het zomerfestival Karavaan trekt t/m 2 augustus door Noord-Holland. Met de Duitse clown Nikolaus en zijn rat Suzy, Het Kanon, 'Tornerose', een Noorse versie van Doornroosje vanuit het kikker-perspectief, Toeters & Bellen en de kleinste fanfare van het land, Simpele Zielen. Vandaag en vrijdag staat de karavaan in Schagen, zaterdag t/m woensdag in Groet, maandag t/m zaterdag in Hoorn. Zaterdag gaat in Groet de voorstelling Ló in première, een choreografie voor zeven dansers en zeven paarden van Krisztina De Châtel (aanvang 22 uur). In Hoorn is in de Mariakapel van 28 juli t/m 1 augustus de voorstelling Walts door Morphoses te zien. De toeschouwer is in 'Walts' gast aan tafel met een beeldscherm op zijn bord (aanvang 22 uur).

Amsterdam

De drie bussen en de Vliegende Vleugel van het Philip Moris Flying Festival komen vanavond aan in de hoofdstad om in anderhalf uur tijd de bezoekers eten en drinken voor te zetten, onder het genot van een programma met theater, klassieke en wereldmuziek. Vanavond op de Nieuwmarkt (om 19.30 uur) en het Spui (om 21.30 uur), vrijdag op het Maria Heinekenplein (om 19.30 uur) en de Dam (om 22 uur) en zaterdag op de hoek J. Obrechtstraat/J. Verhulsstraat (19.30 uur) en de Noordermarkt (om 22 uur).

Theater het Amsterdamse Bos speelt Om de liefde van Laurentia, een bewerking van 'Das Brennende Dorf' van Rainer Werner Fassbinder. Over de liefde van een commandeur voor een meisje uit een door hem bestuurd dorp. Een regie van Frances Sanders, spel van o.a. Mijs Heesen, Vincent Croiset, Maarten Wansink. In het Openluchttheater van het Amsterdamse Bos. De (gratis toegankelijke) voorstellingen beginnen steeds om 21.30 uur, t/m 30 augustus.

Laatste weekeinde voor het Over het IJ Festival op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. In de scheepshal t/m 26 juli om 22 uur Manes, een 'barok en surrealistisch' spektakel door La Fura dels Baus. Voorts nog t/m 26 juli de architectonische installatie 'Internal Village' van Michiel Voet.

Zondag in het Openluchttheater van het Vondelpark Dolly's After Party. Onder het motto 'Alle Dertien Dol' brengt La Bellefleur luister- en levensliedjes ten gehore.

Als voorbereiding op het Edinburgh Festival Fringe in augustus, presenteert Les Enfants Terribles van 29 juli t/m 3 augustus de Engelstalige voorstelling Tales from a Traveller, geschreven en gespeeld door Erwin Kokkelkoren.

Leiden

Het Arsenaal speelt in de open lucht Vondels Lucifer, t/m 27 juli in de Burcht. Een bewerking en regie van Ruud Wessels. Aanvang 21.30 uur.

Inf: 071-5143322.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden