Theater/Dans

Dante, een openluchtspektakel op Landgoed De Kemphaan in Almere. Regisseur Bert Barten bewerkte de honderd canto's van 'La Divina Commedia' van Dante naar 33 scenes....

Sterk water door beeldend dans theater Telder, een poëtische dansvoorstelling over water in al zijn verschijningsvormen. Er wordt gespeeld in een iglo, die is opgebouwd uit 12 duizend zakjes water. Op 9 en 10 augustus om 20 en 22 uur; op 11 en 12 augustus om 14, 16, 20 en 22 uur; in het Sonsbeekpark, Arnhem. Reserveren tel. 026-3229645.

Theaterfestival De Boulevard: nog tot en met zondag aan de voet van de Sint Jan. Met onder meer 'Circus Jeroen Bosch' door Flairck en Corpus, La Fura dels Baus met '¿BS', 'Waterlanders' door dansgroep Krisztina de Châtel, 'Huis van Verlangen' door Productiehuis Brabant, 'Feest' door Golden Palace en 'Vlaggetjesdag' door Carver. En veel muziek: o.a. Thé Lau, Zapp-kwartet en dj Ziya. Tel. 073-6137671 (www.festivalboulevard.nl).

De Parade staat t/m 19 augustus in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Terrein is open van 15 tot 01 uur. Kaartverkoop bij De Kiosk op het terrein en bij de AUB Ticketshop. Wederom vaart vanaf het Waterlooplein (t.o. Muziektheater) een boot naar het festivalterrein, elk half uur tussen 18.30-0.30 uur. Het programma is voor Amsterdam uitgebreid met Studio 5 met 'Roerend Goed', de illegale nachtclub van Miss Bee, Gebroeders Flint met een Engelstalige versie van 'Bingo' en poëzie door Huub van der Lubbe. En natuurlijk een vers Schuttersportret van Schiffmacher en Mantje. Zie ook: www.deparade.nl.

Trix is een ongewone circusvoorstelling door Cirkus Cirkör & Oriontheatern uit Scandinavië, begeleid door de rockband Urga. Vanavond t/m 18 augustus in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Kwakoe Zomerfestival: zaterdag van 15 tot 17 uur in Taantes Tent in het Bijlmerpark, Amsterdam Zuid-Oost, de stand-up comedians Moniek Hoogmoed en Jörgen Raymann en het cabaretduo Alkemade & Bloemen.

Over het IJ Festival, nog t/m 11 augustus op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Thema is 'Mijn held'. Met 'Onno' door de Dogtroep, de danstheaterproductie 'Gorilla goes beautiful' door Lieber Gorilla, stand-up comedy van FreshWagon, en 'Kung Fu' door Victoria's jongerengezelschap. Er vaart een festivalpont vanaf Amsterdam CS. Kaarten via de Uitlijn tel. 0900-0191.

Karavaan, het reizende zomerfestival, biedt nog tot en metm 11 augustus om 21 uur in Bergen aan Zee 'De Meeuw/On the road' door Compagnie Dakar, ook nog t/m zaterdag in Schagen (terrein achter Spartahal) om 20.30 uur 'Bezet' van Eric Koller en om 22 uur 'Mare Tranquillitatis' van The Lunatics. Tel. 023-5531484

(www.karavaan.nl).

Romeo en Julia door Theater Het Amsterdamse Bos. Shakespeare's drama in een vertaling van Marine Vosmaer en Frances Sanders, die ook de regie doet. Tot en met 1 september, di t/m za om 21.30 uur. Bij twijfel over het weer tel. 020-6433286 (vanaf 18u) en www.bostheater.nl.

Zensation! door het Groot Chinees Staatcircus: een mengeling van circus en kung fu. Vanavond t/m 19 augustus in Theater Carré, Amsterdam. Tel. 0900-0191.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden