Theater Agenda

Weg, komedie van Kees Prins, speciaal voor Raymonde de Kuyper en Leny Breederveld geschreven. Twee vrouwen over hun gemiste kansen en hun verlangen naar een nieuw leven....

theater
100% theater=100% leugen, een hommage aan Nieuw West. Met A Hard Day’s Night door Guido Pollemans, de ‘etudes’ Maria Boodschap & Neanderdal, en Ahab met muziek van Huba de Graaff, door Marien Jongewaard en Anne Stam. Van 20 t/m 24 november in Theater Kikker, Utrecht.

theater
Het goede lichaam van Eve Ensler is de opvolger van De Vagina Monologen. Ensler sprak vrouwen over hun lichaam. In een wisselende samenstelling vertellen drie vrouwen hun verhalen. Met Nettie Blanken, Tara Elders, Trudy de Jong, Nazmiye Oral, Bodil de la Parra e.a. Regie: Peter Heerschop. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Kleine Komedie), 22 november in Winterswijk (de Storm), 23 november in Naaldwijk (de Naald).

theater
Er staat een boom in de weg, door Het Huis van Bourgondië, een tragi-komedie van Annemarie Slotboom over ontregeling. Regie: Ernst Braches. Vanavond t/m 25 november in Het Huis van Bourgondië.

theater
Eiramemna, een solo door Annemarie Wisse op basis van een tekst van Manon Barthels over een meisje dat haar identiteit zoekt in een veranderde wereld na 9/11. Vanavond t/m zondag, 23, 24 en 30 november, 1 en 2 december in Branoul, Den Haag.

theater
The Sunshine Boys van Neil Simon door het voormalige duo Mini & Maxi. Karel de Rooij en Peter de Jong als twee mopperende, oude variété-artiesten. Vanavond t/m zaterdag in Oude Luxor, Rotterdam, 29 en 30 november in Capelle a/d IJssel (Isala).

theater
Niemandsverdriet, locatievoorstelling van Toneelgroep Oostpool in een kazerne in de Arnhemse wijk Klarendal. Peer Wittenbols schreef een stuk over drie slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, die in een militair hospitaal een bijzondere band krijgen. Met Herman Bolten, John Buijsman, Juul Vrijdag e.a. Vanavond t/m 23 december (www.oostpool.nl).

theater
Scenes uit een huwelijk van Ingmar Bergman door Toneelgroep Amsterdam. Reprise. Over trouw, liefde, het huwelijk en vrijheid. Met Roeland Fernhout, Renée Fokker, Hugo Koolschijn e.a. Regie: Ivo van Hove. Vanavond t/m 18 november, 19 t/m 23 december in Stadsschouwburg, Amsterdam.

theater
Mug Inn, lunchvoorstelling van Mugmetdegoudentand. Met Michiel van Erp, Frank Houtappels, Marcel Musters en Joan Nederlof als stamgasten in een buurtcafé. Een alleenstaande moeder, een ‘powerhomo’, een Turkse horecaman en een ‘barfly’ nemen het leven door. Vandaag t/m 3 december om 12.30u in Bellevue, Amsterdam.

theater
Juliana van Ger Thijs gaat over de Greet Hofmans-affaire in retrospectief: in het vagevuur treffen Bernhard, Juliana, Hofmans en minister-president Beel elkaar. Met Renée Soutendijk in de titelrol. Vanavond in Zwolle (De Spiegel), vrijdag in Hoogeveen (De Tamboer), zondag in Ede (De Reehorst), maandag en woensdag in Amsterdam, resp. in Stadsschouwburg en De Meervaart.

theater
The Pillowman van Martin McDonaghs door de Theatercompagnie in regie van Maaike van Langen. Reprise. Over jeugdtrauma’s en de macht van verhalen vertellen. Met o.a. Tijn Docter. Op 16 november in de Rotterdamse Schouwburg, 17 november in Hengelo (Rabotheater), 30 november in Nijmegen (Lux).

theater
Othello van Shakespeare door het Nationale Toneel en Annette Speelt, in regie van Johan Doesburg. Met Thijs Römer als Othello en Michel Sluysmans als Jago, die de generaal aanzet tot een gruwelijke daad. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), vrijdag in Kerkrade (Parktheater), zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater), maandag in Den Bosch (Theater a/d Parade), 22 november in Schiedam (Theater a/d Schie).

theater
Ajax van Sofokles door Noord Nederlands Toneel. Reprise van een overtuigende voorstelling over een waanzinnige Griekse strijder, en de pijn en wanhoop van oorlogsveteranen. Regie: Jos Thie. Vanavond in Alphen a/d Rijn (Castellum), vrijdag in Purmerend (De Purmaryn), zaterdag in Rotterdamse Schouwburg, 21 november in Goudse Schouwburg, 22 november in Arnhem (Schouwburg), 23 november in Alkmaar (De Vest).

theater
Eco van Oscar van Woensel gaat over de poging een ‘Europees Ecologisch Bouwproject’ te realiseren, waar idealisme en economisch belang samenkomen, super-fun voor iedereen! Door Dood Paard, vanavond in Utrecht (Theater Kikker), op 17 en 18 november in Haarlem (Toneelschuur).

theater
Vaders!, een tragikomedie van Haye van der Heyden met Piet Römer, Nienke Römer, Hymke de Vries en René van Zinnicq Bergmann. Over relaties, (on)trouw en een vader die verhaal komt halen. Vanavond in Tiel (Agnietenhof), vrijdag in Rijswijkse Schouwburg, zaterdag in Papendrecht (de Willem), 23 november in Oosterhout (de Bussel), 24 november in Harderwijk (CC).

theater
Kale bomen ruisen niet, naar een tekst van Magne van den Berg, in regie van Jetse Batelaan. Twee vrouwen (José Kuijpers en Ria Marks) proberen elkaar heel te houden met de juiste woorden. Vanavond in Rotterdam (Lantaren/Venster), zaterdag in Deventer (Bouwkunde), 22 november in Zoetermeer (Stadstheater).

theater
Moordwijven, solo door Loes Luca, naar Bombshells van Joanna Murray-Smith. Luca speelt vijf vrouwen die zich staande proberen te houden. Regie: Aad Ceelen. Vrijdag in Sittard (Stadsschouwburg), zaterdag in Noordwijk (In de Muze), 23 november in Middelburg (Stadsschouwburg), 24 november in Lochemse Schouwburg.

theater
Me too - a sideshow is een object-theatervoorstelling van Ulrike Quade over een Siamese tweeling. Zaterdag in Blauwe Zaal, Utrecht; 13 december in Enschede (Concordia).

theater
Vielfalt, een mengeling van acrobatiek, dans, illusionisme, slapstick, muziek en toneel, naar een idee van Jakop Ahlbom. Regie: Jeroen van den Berg. Vanavond in Rotterdam (Lantaren/Venster) en tot slot vrijdag in Leiden (LAKtheater).

theater
Triple Bill - Geloof, Hoop en Liefde is een drieluik van Suver Nuver. Na Liefde nu Hoop: ‘waar is hoop uiteindelijk goed voor?’. Vanavond in Breda (Chassé Theater), vrijdag in Utrecht (Kikker), zaterdag in Enschede (Concordia) en 24 november in Leeuwarden (De Harmonie).

theater
Colette, solo van Josée Ruiter over de beroemde en ooit omstreden Franse schrijfster Colette (1873-1954), die een intense relatie had met haar moeder en haar eigen dochter aan een kinderjuf overliet. Dinsdag in Vlissingen (Arsenaaltheater), 2 december in De Meervaart, Amsterdam.

theater
Liefde is kouder dan de dood gaat over het fenomeen loverboy, en de ondergang van twee goedgelovige meisjes. Door de makers van rZpkt. Regie: Titus Muizelaar. Vrijdag in Theater Mozaiek in Amsterdam, maandag in Diligentia, Den Haag, 22 november in Middelburg (Stadsschouwburg).

theater
Abigail’s Party van Mike Leigh door theatergroep Het Vervolg gaat over een ‘gezellig’ avondje bij de buren, dat vreselijk uit de hand loopt. Reprise. Vrijdag, zaterdag en zondag in het Derlon Theater, Maastricht - als onderdeel van de conferentie Ja, Nu, over actualiteit en theater, met lezingen en workshops (16 t/m 18 november).

dans
Anna Karenina van Tolstoj in een gedanste versie van de Russische choreograaf Boris Eifman en zijn balletgezelschap uit St. Petersburg. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), vrijdag in Groningen (Martiniplaza), zaterdag in Apeldoorn (Orpheus), 21 november in Den Bosch (Theater a/d Parade), 22 november in Gouda (Schouwburg) en tot slot 23 november in Tilburg (Schouwburg).

dans
Sleepless van Nederlands Dans Theater II bestaat uit het gelijknamige ballet van Kylián, twee werken van Lightfoot León, Shuttes Shut en Subject to Change, en Flockwork, een première van Alexander Ekman op muziek van o.a. Zizi Jeanmaire. Zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie, 22 november in Zaandam (Zaantheater), 24 november in Alkmaar (De Vest).

dans
Oak Sacre, dansconcert op muziek van Stravinsky en Bach, van Beppie Blankert en Bianca van Dillen. Uitgevoerd door zes dansers en de musici Gerard Bouwhuis en Cees van Zeeland. Op 20 en 21 november in Amsterdam (Theater Bellevue), 1 december in Nijmegen (LUX).

dans
Human Figures/Das Wohltemperierte Clavier, een choreografie van Ton Simons op Bach, door Dance Works Rotterdam. Begeleid door de pianist Manuel Araúgo. Zaterdag in Emmen (De Muzeval), 22 november in Venlo (Maaspoort) en 23 november in Zutphen (Hanzehof).

dans
Make Love, Not War van Introdans bestaat uit een nieuwe choreografie van Erik Constantin, Wiggers’ Gilles en De Groene Tafel van Kurt Jooss. Vrijdag in Arnhem (Schouwburg), dinsdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 24 november in Roosendaal (De Kring).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden