The Kate Bush Story, Grensland, Heel Holland Bakt

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Mirjam Bosgraaf
Beeld uit Grensland. Beeld .
Beeld uit Grensland.Beeld .

The Kate Bush Story
Zaterdag, BBC 4, 00.55 uur

Vaak hoor je Kate Bush niet praten. Maar in deze documentaire wel. Zacht en met een zachte 'r'. Over hoe ze als 19-jarige de hitparade binnenzweefde met dat vreemde, etherische Wuthering Heights. 'Ze is uniek, een mysterie', zegt Elton John. 'Toen mijn vriend en ik geregistreerd partner werden, gaven we een feest voor 600 bekende mensen. En Kate Bush. Iedereen wilde haar een hand geven.'

Grensland
Zondag, NPO 2, 20.15 uur

In straatarm Moldavië groeit een generatie ouderloze kinderen op. Die ouders werken in Italië of in Rusland. Ze sturen dozen met chocola en iPhones naar huis, maar zelf blijven ze jaren weg. Het zijn skype-ouders. Jelle Brandt Corstius reist in zijn nieuwe serie door de grensstaten van Rusland. Worden die steeds Europeser of vallen ze vroeg of laat ten prooi aan Poetins expansiedrift?

Heel Holland Bakt
Zondag, NPO 1, 21.00 uur

In alweer het zesde seizoen van The Great British Bake Off bakten de Engelse thuisbakkers al crème brûlée en knapperige Franse baguettes (geheim: stoom in de oven). TGBBO, oorspronkelijk een bijna onverkoopbare tv-show, is nu een hoogst succesvol BBC-tv format. Al 20 landen hebben hun eigen versie. Zoals Nederland, waar een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt begint. Met maître Martine Bijl natuurlijk.

Andere Tijden Special
Zondag, NPO 2, 21.00 uur

In De strijd van Kok de 'premier-special' van Andere tijden (in twee delen) kijkt Wim Kok terug op zijn regeerperiode. Daarin gebeurde genoeg explosiefs: de val van Srebrenica, de kwestie rond Jorge Zorreguieta, de moord op Pim Fortuyn. Ook andere hoofdrolspelers in de paarse jaren van Kok, Gerrit Zalm, Tony Blair en Ad Melkert, kijken terug.

Favela Rising
Zondag, NPO Doc, 22.03 uur

'Wij vielen niet in slaap met het gezang van onze moeders, maar met schoten en geschreeuw, het geluid van geweld.' Vertelt Anderson Sa in het veelbekroonde Favela Rising. Sa is geboren in een van Rio's gevaarlijkste favela's. Op zijn tiende zag hij voor het eerst hoe een drugsdealer een klant door het hoofd schoot. 'Mijn moeder hield mijn handen voor mijn ogen, maar ik kon door haar vingers heenkijken. Ik huilde niet.' Als zijn broer wordt gedood, begint Anderson Sa een queeste om de geweldspiraal te doorbreken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden