The Graham Norton Show, Reizen Waes, De ijzeren eeuw

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Redactie
Graham Norton. Beeld anp
Graham Norton.Beeld anp

Wild Arabia NPO 2, 19.20 UUR

Driedelige reportagereeks over de flora en fauna op het Arabisch Schiereiland. De reis begint in het hart van de woestijn bij de spiesbok, het beest waarvan de Bedoeïenen het overleven in de woestijn hebben afgekeken. Ook is te zien hoe de zandvis in het zand zwemt om te voorkomen dat hij door de zon wordt gekookt.

Reizen Waes NPO 3, 20.30 UUR

Na zijn ietwat bizarre reis door Noord-Korea, duikt Tom Waes dit keer in de zuidelijke helft van de Korea's. Hij bezoekt onder meer de poenige wijk Gangnam en maakt kennis met de 'happy dying-therapie'. Hierin kijkt Waes vast terug op zijn leven en wordt hij aan het einde van de sessie opgebaard in een kist.

Tom Waes in 2009. Beeld anp
Tom Waes in 2009.Beeld anp

De ijzeren eeuw NPO 2, 21.05 UUR

Het verhaal van de vergeten zakenman Lodewijk Pincoffs, die met zijn vriend en bankier Marten Mees aan de wieg stond van de Rotterdamse haven. Met hulp van Pincoffs verandert Rotterdam van een slaperige stad in een wereldhaven. Tot de ondernemer zijn hand overspeelt en berooid vlucht naar New York.

Alleen Elvis blijft bestaan CANVAS, 22.30 UUR

Joris Luyendijk, die ooit Zomer- en Wintergasten presenteerde, zit dit keer aan de andere kant van de talkshowtafel en bespreekt samen met presentator Thomas Vanderveken zijn favoriete film- en tv-fragmenten. Vertrekpunt voor het gesprek is Luyendijks boek over de bankierswereld van Londen.

The Graham Norton Show BBC 2, 23.35 UUR

Een volledig Britse bank deze week bij Graham Norton. Te gast zijn comédienne en tv-actrice Miranda Hart, die dit jaar de oversteek hoopt te maken naar Hollywood, acteur en auteur Rupert Everett en komiek Greg Davies. Muziek is er van de Britse songfestivalinzending Electro Velvet.

Nooit meer slapen NPO RADIO 1, 00.30 UUR

Ester Naomi Perquin ontvangt schrijver Stephan Enter, die onlangs zijn vierde roman, Compassie, afrondde. Daarnaast een gesprek met theatermaakster Joan Nederlof, die dertig jaar geleden een van de oprichters was van Mugmetdegoudentand. Het gezelschap viert dit weekend zijn jubileum met een festival.

Ester Naomi Perquin in 2013. Beeld anp
Ester Naomi Perquin in 2013.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden