Terpstra leidt charme-offensief volleybalbond

De charme van Erica Terpstra geldt als overdonderend en de voorzitter van het NOC*NSF had zich daarom aan het hoofd gesteld van de Nederlandse volleybaldelegatie die vrijdag op het Zwitserse hoofdkwartier van de wereldbond FIVB een charmeoffensief begon....

Van onze verslaggever John Volkers

De afvaardiging ging naar Lausanne om weinig over oud zeer te spreken en het vooral over nieuwe perspectieven te hebben. Terpstra voerde een grote groep mensen aan. Zelden zal een Nederlandse sportbond zo hebben uitgepakt om internationaal invloed te winnen: de meegereisden waren ex-volleybalcoach Joop Alberda (ook NOC), oudinternational Ron Zwerver (ook Omniworld Almere), de nieuwe NeVoBo-voorzitter Hans Nieukerke en topsportdirecteur Hans Hein (Pro Volley).

Het gesprek in de Zwitserse stad was vooral bedoeld om met FIVB-voorzitter Ruben Acosta te praten. 'Ik ga met Ron Zwerver en Joop Alberda naar Acosta', had Nieukerke zijn bestuur beloofd. Maar hij was al gewaarschuwd door zijn Europees actieve bestuurslid Riet Ooms. De machtige Mexicaan die een land kan maken en breken, vertoeft niet zo vaak meer in Lausanne. Hij werd ook niet aangetroffen.

De gesprekken over het herstel van de relaties de tijden van FIVB vice-voorzitters De Bruin en Van Zwieten lijken ver verleden tijd speelden zich af met Acosta's bureauman, de Zwitser Seppey. Erica Terpstra gaf geen krimp en sprak: 'We kwamen hier voor advies en we zijn als vrienden uit elkaar gegaan.'

Er werd gesproken over een beachvolleybalstadion in Scheveningen, over een volleybalacademie en nieuwe plannen met de nationale teams. Terpstra kwam vooral met de mededeling dat het NOC*NSF 'het volleybal niet zal laten vallen'. Daarop noemde iedereen het gesprek vruchtbaar en stuurde de FIVB zelfs een internationaal persbericht uit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden