Tennisser Haas is dus geen renpaard

In 1990 investeerden vijftien Duitsers ieder 55 duizend gulden in Tommy en Sabine Haas, twee tennistalenten. Hun dure opleiding in Florida moest betaald worden en vader Peter had er de middelen niet voor....

De overeenkomst bood een opbrengst van vijftien procent van de verdiende prijzen- en marketinggelden. Tommy Haas stootte door tot de top en de investeerders wreven zich in de handen. Vader Peter liet echter het bedrijfje Tennistalentförderung Gmbh & Co Kg failliet gaan. Het betalingsprobleem werd opgelost door de jonge Haas zelf. Hij keerde zeven ton uit aan de betrokkenen.

Volgens het contract zou de nummer elf van de wereld (in '99) tot en met 2004 geld moeten blijven betalen. Vorig jaar werden de uitkeringen echter bevroren, waarna de betrokken investeerders naar de rechter, de Zivilkammer in München, stapten. Haas, in Duitse bladen poserend met zijn Porsche-cabrio voor zijn huis op Mallorca en geschat op een vermogen van 25 miljoen DM, is gedaagd zijn betalingen te hervatten.

De advocaat van Haas, mr. Stock, heeft voor het onderuithalen van de constructie zware termen gebruikt. Hij nam het woord slavenmarkt in mond. Hij sprak van een opzet die bij renpaarden gewoon is, maar bij tennissers onbetamelijk is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden