Telewerker kan werk en privé niet goed scheiden

Telewerkers kunnen niet voorkomen dat werk direct het privé-leven binnendringt. De gevolgen: irritatie en stress...

Latifa Ben Ali Salah

Thuiswerkers die privé en werk graag strikt gescheiden willen houden, slagen daar niet in. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam dat volgende week wordt gepresenteerd.

Veel werknemers kiezen vooral uit praktische overwegingen voor telewerken. Ongeveer een miljoen mensen werken regelmatig of af en toe vanuit huis. Werkgevers propageren telewerken vooral als dé manier om een balans te creëren tussen werk en de zorg voor kinderen.

Volgens onderzoekster Rozemarijn de Man is telewerken voor sommige werknemers in de praktijk echter niet zo praktisch: 'Telewerken vergt veel van mensen; zo moeten thuiswerkers constant de grens tussen privé en werk bewaken. Bijvoorbeeld door het hebben van een eigen werkkamer en het maken van duidelijke afspraken met familieleden.' De knop omzetten, van werk naar privé en andersom, lukt dan vaak niet.

Uit het onderzoek blijkt dat niet iedereen even geschikt is om te telewerken. De Man: 'Telewerken is ideaal voor personen die het niet erg vinden dat werk de privé-sfeer beïnvloedt.' Organisaties die telewerken willen invoeren, moeten de gevolgen van telewerken dan ook goed doorspreken met de werknemers.

Waarom thuiswerkers privé en werk zo moeilijk gescheiden kunnen houden, wordt nog onderzocht. Wel is duidelijk dat voor thuiswerkers het werk constant aanwezig is. 'Zij blijven vaak, ook na zessen, doorwerken. Een voordeel is dat kinderen tussendoor van school gehaald kunnen worden. Het werk moet echter wel op een ander tijdstip worden ingehaald. Niet zelden is dat 's avonds of in het weekend. Mensen die bij voorkeur werk en privé scheiden maar telewerken, blijken vaker conflicten tussen werk en privé te ervaren. Dat heeft een grote impact op het privé-leven en kan leiden tot stress en irritatie', aldus de Man.

Philip Todd, directeur van Telewerkforum, een stichting die telewerken wil stimuleren, kan nog niet inhoudelijk reageren op het rapport. Wel wil hij benadrukken dat telewerken veel 'mooie voordelen' heeft. 'Werknemers ervaren meer vrijheid, kunnen zich beter concentreren en zijn in staat hun zorgtaken beter uit te voeren.'

Todd kan zich vinden in de conclusie dat telewerken niet voor iedereen geschikt is: 'Telewerkers moeten wel het vermogen hebben om hun leven en werk goed te organiseren.'

Latifa Ben Ali Salah

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden