Televisie

Amusement..

Actualiteiten

2Vandaag Afghanistan draait voor een belangrijk deel op de productie van drugs. Verder een reportage over de buren van een verffabriek in Utrecht, die bang zijn voor rampen, en een reportage over houseparty's. Nederland 2, 17.30 uur.

Netwerk Sicco Mansholt was de architect van de Europese landbouw. Nu de landbouw in een crisis verkeert, dringt de vraag zich op of we de wrange vruchten plukken van zijn beleid. Gesprek met zijn biograaf en zijn zoon. Verder een interview met Ruud Lubbers, VN-Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, in Genève. Nederland 1, 20.30 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur. Andries Knevel spreekt met drie gasten, die elk een boek hebben geschreven. Rick van der Ploeg, staatssecretaris van OC & W, schreef Een leven na paars. Yvonne Keuls, schrijfster, schreef ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag een boek over zichzelf. En Dirk Jan Bakker, chirurg doch gelovig, schreef Niet te geloven. Hij beantwoord de vraag of hij al opererend God is tegengekomen. Nederland 1, 21.35 uur.

Barend & Van Dorp. Gasten: Regilio Tuur, bokser, en Rick de Leeuw, zanger van Tröckener Kecks, de band die in decemebr ophoudt te bestaan. RTL 4, 22.30 uur.

Documentaire

Andere tijden Twee jaar lang hield Klaas de Jonge de relaties tussen Nederland en Zuid-Afrika, destijds nog bezeten van apartheid, onder spanning. Hij was gearresteerd vanwege wapensmokkel voor het (toen illegale) ANC, maar wist te vluchten naar een kantoortje dat tot de Nederlandse diplomatie behoorde. Andere Tijden ging met De Jong terug naar dat kantoortje, en zelfs naar de auto waarmee hij de wapens smokkelde. Nederland 3, 20.30 uur

Het andere gezicht De zwarte moslims in Amerika voelen zich misbruikt. Moslimleider Louis Farrakhan sprak zich, namens 'de' Amerikaanse moslims uit tegen de aanvallen op Afghanistan, maar Farrakhan heeft onder de zwarten nauwelijks aanhang. Die volgen eerder Mustafa El-Amin, het andere gezicht van de islam. Nederland 1, 22.20 uur

Import Documentaire over de lange en moeizame weg van een aantal Europese landen naar de EMU. Deel drie van een drieluik, waarin gesprekken met ex-premier Lubbers, Gerrit Zalm en elizabeth Guigou. Nederland 3, 0.10 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden