Televisie

Actualiteiten Goedemorgen Nederland Klaas Drupsteen ontvangt cabaretkenner Jacques Kls, wiens televisieprogramma Andermans Veren op dit moment in de theaters te zien is, en de acteurs Hugo Metser en Joris van de Sande, die een homostel spelen in de film Gay....

Twee Vandaag Een interview met Hendrik-Jan de Beaufort, de griffier van de Tweede Kamer die met pensioen gaat. Verder aandacht voor scholen die geen geld hebben voor het onderhoud van hun gebouwen. Volgens een directeur uit Utrecht gaat al het extra geld van het kabinet op aan loon-en prijsstijgingen. Nederland 2, 17.59 uur.

Amusement Papaul Paul de Leeuw ontvangt Liesbeth List en Ramses Shaffy. Nederland 3, 19.55 uur.

Vara Laat Terugblik op Live Aid van 20 jaar geleden met Hanneke Kappen, de presentatrice van toen. Daarnaast aandacht voor de museumnacht en een optreden van Veldhuis en Kemper. Nederland 3, 23.05 uur. Sport Studio Sport Rechtstreekse verslagen van de UEFA Cup-duels FC Utrecht FC Dnjepr Dnjepropetrovsk (19.05 uur), AZ AJ Auxerre (

21.10 uur). Van het duel Ferencvaros Feyenoord zal een samenvatting te zien zijn om 23.10 uur. Nederland 2.

Praatprogramma Rondom Tien Debat over de vraag: hoe nu verder na de moord op Theo van Gogh? Politici zijn bang voor rellen en roepen op het hoofd koel te houden. Ook de redelijkste Nederlanders weten niet meer wat wijsheid is. Moeten islamitische fundamentalisten keihard worden aangepakt? Moet de boek 'bij elkaar gehouden' worden, of moet de vrije meningsuitting van haatzaaiende, radicale moslims en wild om zich heen schrijvende columnisten beperkt worden?

Nederland 1, 22.30 uur.

Documentaire Zembla Handel in wind. In de afgelopen jaren stapten 2,7 miljoen huishoudens over op groene stroom. Deze schone energie wordt vooral gemaakt via windmolens of biomassa, en is drie tot vier keer zo duur als gewone stroom, maar kost de klant niets extra. Dat kan alleen omdat de overheid honderden miljoenen aan subsidies aan de energiebedrijven geeft. De komende jaren komen er nog miljarden euro's bij voor de duizenden windmolens die op zee moeten worden gebouwd. Zembla onderzocht of dat wel een verstandige investering is.

Nederland 3, 21.10 uur.

Horizon Het verhaal van een man wiens penis werd weggebrand bij een mislukte besnijdenis. Hij werd als meisje opgevoed, maar liet zich later weer ombouwen tot man en kreeg zelfs kinderen. Maar dit jaar pleegde hij zelfmoord. BBC 2, 22.00 uur.

De donderdag documentaire Over de Rotterdamse wijk Het Oude Westen, een bekende probleembuurt waarin nu volkstuintjes zijn aangelegd voor de merendeels allochtone bewoners.

Nederland 1, 23.20 uur.

Informatief Whistleblower Drie verslaggevers van de BBC werkten zes maanden lang undercover bij de Britse spoorwegen om te onderzoeken hoe het met de veiligheid staat. BBC 1, 22.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden