Televisie

Praatprogramma..

Goedemorgen Nederland Maurice de Hond blijft zich vastbijten in de Deventer moordzaak. Vandaag begint de mediacampagne waarin hij zich met Sabine Louwes inzet om haar vader, die veroordeeld werd voor de moord, vrij te krijgen. Nederland 1, 06.59 uur.

Barend & Van Dorp Cuby & The Blizzards, een van de beroemdste bluesgroepen uit de Nederlandse popgeschiedenis, viert zijn 40-jarig bestaan. Een optreden.

Talpa, 23.00 uur.

Informatief

Netwerk Marinier Erik O. werd door justitie vervolgd na een dodelijk schietincident in Irak. Een geheime operatie in 1997 in Bosnië heeft een belangrijke rol gespeeld bij de latere vervolging van de marinier. Netwerk onderzocht wat er in Bosnië gebeurde.Nederland 1, 20.30 uur.

Actualiteiten

Opsporing verzocht Een speciale uitzending die in zijn geheel is gewijd aan de vermissing van Natalee Holloway op Aruba. Op verzoek van het Openbaar Ministerie Aruba en het Korps Politie Aruba wordt Opsporing Verzocht ingezet om het onderzoek een impuls te geven. Nederland 2, 21.30 uur.

Religie

Soeterbeeck Vorige maand werd in Warnsveld de Tuin van Bezinning geopend, een monument voor politiemensen die sinds 1946 tijdens diensttijd zijn omgekomen. Het initiatief past in een reeks van gedenkplaatsen die de afgelopen jaren zijn opgericht; voor overleden kankerpatiënten, verkeersslachtoffers en slachtoffers van geweldsmisdrijven. Schiet de rouwcultuur door? Nederland 1, 17.10 uur.

Geloof, seks en (wan)hoop In de slotaflevering van deze zesdelige serie komt het tot een heftige confrontatie tussen moslimmannen en geëmancipeerde moslima`s die opkomen voor vrouwen die zijn verstoten, bijvoorbeeld omdat zij ongewenst zwanger zijn geraakt. Nederland 1, 23.10 uur.

Kunst

Het uur van de wolf Een persoonlijke documentaire over beeldend kunstenares Dora Dolz, gefilmd door haar dochter, cineaste Sonia Herman Dolz. De Spaanse Dora Dolz (1941) woont en werkt hoofdzakelijk in Rotterdam. Haar schilderijen en keramische sculpturen zijn erg on-Hollands, met name in de uitbundigheid van het gebruik van kleuren. Nederland 3, 20.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden