Televisie

Actualiteiten..

Drama

Outside the rules Forensisch psychiater Natalie Vine assisteert de politie bij het oplossen van ernstige geweldsdelicten. Vine duidt het gedrag van daders door zich zoveel mogelijk in hun belevingswereld te verplaatsen. De VARA zendt de BBC-serie, gebaseerd op de romans van Dylan Jones, in vier delen uit. Nederland 3, 23.40 uur.

Amusement

Theater van het Sentiment Het televisiedebut van journaalpresentatoren Jeroen Pauw en Loretta Schrijver, op 2 oktober 1989 bij RTL Veronique, wordt vanavond herhaald. Beiden beoordelen hun 'onwennige' presentatie van die dag. Nederland 1, 17.35 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur Vice-premier Thom de Graaf spreekt over de 'herwaardering van religie als bindmiddel voor de samenleving'. Volgens De Graaf is de rol van godsdiensten te lang genegeerd.

Nederland 1, 21.55 uur.

Informatief

Het Klokhuis Ghana is een van de grootste cacaoproducenten ter wereld. De cacao wordt voornamelijk geteeld door kleine boeren, zoals mr. Ibrahim. Het Klokhuis ging bij hem op bezoek om te zien hoe cacao gemaakt wordt.

Nederland 3, 18.45uur.

Man bijt hond Kunstenaarskolonie KW37 (Koningsweg 37) op de Veluwe wordt bedreigd met sluiting. De al 12 jaar bestaande woongroep dreigt in april te moeten verdwijnen omdat het ministerie van Defensie het gekraakte terrein en de opstallen op de Veluwe teruggeëist. Defensie wil het gebied gebruiken als oefenterrein voor de Luchtmobiele Brigade. Nederland 1, 19.00 uur.

PREMtime Scholen zijn naarstig op zoek naar een oplossing voor het toenemend geweld onder leerlingen. Op de nationale onderwijstentoonstelling in Utrecht blijkt dat de bewakingsbranche zich nadrukkelijk op het onderwijs gestort heeft. Op het Anna van Rijn college in Nieuwegein hebben docenten en leerlingen samen besloten agressief gedrag aan te pakken.

Nederland 3, 21.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden