Televisie

Actualiteiten..

Van Gewest tot Gewest Laatste uitzending na 37 jaar; hierna zal het programma samen met de stadsstriptiek Urbania het nieuwe Gewest vormen. Daarin zullen stad én streek aan bod komen. De laatste reguliere aflevering gaat over de agrarische sector. Varkens in een flat? Bouw een aantal verdiepingen op een industrieterrein waar varkens kunnen opgroeien, vetgemest worden en vervolgens op de begane grond worden geslacht, verpakt en gedistribueerd naar de detailhandel. Volgens de bedenkers een zeer diervriendelijke manier van varkens houden. Verder ontvouwt stedenbouwkundige Riek Bakker hoe het platteland van Drente en Groningen in te richten. Nederland 1, 19.00 uur.

Netwerk De redactie vertrok naar Zuid-Korea om een portret van Guus Hiddink te maken. De gevolgen van zijn roem, na de successen van het nationale elftal, werden vastgelegd. Nederland 1, 20.30 uur.

Kunst

Stardust De première van de Amerikaanse cultfilm Donnie Darko, een combinatie van fantastische film, sf en horror. Een gesprek met regisseur Richard Kelly over zijn opmerkelijke debuut en de acteurs Benoit Poelvoorde en Jose Garcia en regisseur Philippe Harel over de wielerkomedie Le velo de Ghislain Lambert, waarin een mislukte coureur centraal staat. Nederland 3, 0.05 uur.

Praatprogramma

Heilig Vuur Een pastoor pleegt in de jaren zeventig ernstig seksueel misbruik met jongetjes en wordt overgeplaatst naar een nieuwe parochie waar hij opnieuw in de fout gaat. Uit documenten blijkt dat zelfs de hoogste regionen van de katholieke kerk op de hoogte waren. Desondanks zijn er geen maatregelen getroffen. Nederland 1, 22.37 uur.

Documentaire

Hooligans Driedelige Engelse documentaireserie over het groeiende netwerk van hooligans, die op georganiseerde wijze aanzetten tot geweld en rellen. Vandaag deel 3: The Global Hooligan. SBS 6, 21.45 uur.

Informatief

Noorderlicht Volgens hoogleraar aardwetenschappen Salomon Kroonenberg is de mens een 'toevallige factor' die het nooit zal lukken de natuur naar zijn hand te zetten. Nederland 3, 19.58 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden