Televisie

Tennis: Australian Open

Nederland 1, zaterdag, 9.30 uur

De Australian Open bereikt zijn hoogtepunt met de vrouwenfinale op zaterdag en de mannenfinale op zondag. De NOS doet van beide finales rechtstreeks verslag, met commentaar van Marcella Mesker bij de vrouwen en Jan Roelfs bij de mannen. Dione de Graaf presenteert.

Ashton Brothers: Charlatans

Nederland 3, zaterdag, 19.55 uur

Het theaterkwartet de Ashton Brothers toert momenteel door het land met hun nieuwste show Treasures. Hun vorige voorstelling Charlatans - A Medicine Show, waarin de rolstoel een belangrijke rol speelt, werd door deze krant in 2008 bekroond met vijf sterren: 'Verbluffend grappig met internationale allure'.

Verborgen verleden

Nederland 2, zaterdag, 20.15 uur

Presentatrice Daphne Bunskoek onderzoekt haar familiegeschiedenis. In Twente, de streek waar zij opgroeide, werkten haar voorouders voor een schamel loon in de textielindustrie. Bunskoek ontdekt dat sommige van haar voorouders heel inventief waren in het ontsnappen aan hun armoede.

Goodall's story of music

BBC 2, zaterdag, 22.30 uur

Begin van een zesdelige documentaireserie waarin componist Howard Goodall vertelt over de rol van muziek in de geschiedenis van de mens. In de eerste aflevering, The age of discovery, worden Gregoriaanse gezangen, de eerste bladmuziek en de allereerste opera behandeld.

Kunststof TV

Nederland 2, zondag, 18.05 uur

Comédienne Tineke Schouten zit dertig jaar in het vak en vertelt over haar nieuwste show Moet niet gekker worden. Conservator van Paleis het Loo Marieke Spliethoff vertelt over de tentoonstelling Beeld van Beatrix. Ook landschapskunstenaar Paul de Kort komt langs.

Shot on location

Nederland 2, zondag, 18.50 uur

In de tweede aflevering van zijn reeks filmbeschouwingen is Tom Barman in de Schotse hoofdstad Edinburgh, waar hij terugblikt op de klassieker Trainspotting, het heftige drugsdrama van Danny Boyle uit 1996. Barman heeft interviews met schrijver Irvine Welsh en hij ontmoet producer Andrew MacDonald.

3 op reis

Nederland 3, zondag, 19.55 uur

Presentatrice Floortje Dessing beleeft haar comeback, nadat ze een tijdje niet heeft kunnen reizen wegens de knokkelkoorts die ze vorig jaar opliep in Azië. In haar eerste nieuwe trip leeft Dessing zich uit op een snowboard in Zwitserland. Daarnaast bezoekt Chris Zegers in Namibië de kustplaats Swakopmund.

The genius of design

Canvas, zondag, 20.45 uur

Eerste deel van een vijfdelige reeks over het moderne design, dat zijn oorsprong heeft tijdens de industriële revolutie. Toen moesten tal van machines, toestellen en gebruiksvoorwerpen worden ontworpen. Het praktisch nut stond hierbij voorop, maar er moest ook worden nagedacht over de vorm.

Andere tijden

Nederland 2, zondag, 21.20 uur

Zestig jaar na dato blikt Andere tijden met archiefbeelden, radioverslagen en herinneringen van ooggetuigen terug op de Watersnoodramp van 1953, waarbij 1836 mensen om het leven kwamen, 72 duizend mensen werden geëvacueerd en meer dan 100 duizend alles wat ze hadden kwijtraakten.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden