Televisie

Actualiteiten..

Twee Vandaag Portret van de chemische variant van het Explosieven Opruimings Commando. Na de aanslagen van 11 september kreeg TNO de opdracht een team samen te stellen dat kan reageren op een aanslag met chemische strijdwapens. Het team is inmiddels klaar om te worden ingezet. Verder een reportage over opvanghuis Ansja in Leeuwarden, voor meisjes die gedwongen in de prostitutie zijn terechtgekomen. Nederland 2, 17.59 uur.

NOVA/Den Haag Vandaag Speciale aflevering, geheel gewijd aan de kloof tussen Europa en de Verenigde Staten. Ten tijde van de Golfoorlog, Bosnië en Kosovo trokken Amerika en Europa eendrachtig op. Nu lijken de verschillen steeds groter te worden. Zes gasten discussiëren in de studio, daarnaast reportages. Nederland 3, 22.20 uur.

Muziek

Harde noten Muziekquiz met geluidsfragmenten en bijzondere beeldfragmenten. De kandidaten worden verrast met anekdotes, moeten zwoegen op titels en componistennamen en worden uitgedaagd zelf te zingen of een ritme te tikken. Teamcaptains zijn. Roberta Alexander (sopraan) en Jan-Willem de Vriend (dirigent). Nederland 1, 17.35 uur.

Sport

NOS Studio Sport Rechtstreeks aandacht voor de halve finales van het ABN-Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Daarnaast aandacht voor schaatsen: het NK sprint in Groningen. Nederland 2, 14.00 uur.

Praatprogramma

Knevel op zaterdag Aandacht voor de massamoord op krijgsgevangenen in Afghanistan. Nieuw onderzoek toont aan dat Amerikaanse soldaten aanwezig waren bij de moord op duizenden Taliban-strijders door de Noordelijke Alliantie in november 2001. Onlangs zijn twee ooggetuigen, die in een documentaire verslag doen, vermoord. Een van de makers ontsnapte aan de dood en raakte zwaargewond. Nederland 1, 20.30 uur.

Documentaire

Een schreeuw om leven! Loraine Whiting leeft gescheiden van haar man, Len Carter, als die haar neerschiet en vervolgens zichzelf van het leven berooft. Het lukt haar, zwaargewond, nog het alarmnummer te bellen, maar de lange wachttijd wordt haar fataal. RTL 5, 22.45 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.