Televisie

Actualiteiten Twee Vandaag Reportage over de reclassering, die begin dit jaar een flinke bezuiniging kreeg te verwerken. De nadruk ligt sindsdien op het uitvoeren van straffen....

Nederland 2, 17.59 uur.

Nationale presentatie van de Nieuwe Bijbelvertaling Verslag van de presentatie van de nieuwe bijbelvertaling vanuit De Doelen in Rotterdam. Koningin Beatrix is aanwezig. Acteur Victor Lkardinaal Godfried Danneels, oud-politicus Ed van Thijn en schrijfster Nelleke Noordervliet lezen passages voor. Verder optredens van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister, operadiva Miranda van Kralingen en jazzzangeres Denise Jannah. Nederland 1, 21.00 uur.

Sport NOS Sportjournaal Aandacht voor de presentatie van de TVMschaatsploeg.

Nederland 2, 19.05 uur.

Documentaire Het derde oog The choice: Bush versus Kerry. Amerikaanse documentaire over het leven, de achtergronden en het wereldbeeld van George W. Bush en John Kerry. De documentaire is gebaseerd op meer dan vijftig gesprekken met familie, vrienden, collega's en politici.

Belgi, 23.30 uur.

Amusement PaPaul Te gast zijn vijf jonge dominees. Verder een optreden van een gospelkoor.

Nederland 3, 20.00 uur.

Popstars in da house Aflevering 1 van de docusoap over de twintig overgebleven jongens en meisjes die een boyband en een girlband moeten vormen. Ze verblijven in Popstars-huizen.

Yorin, 20.30 uur.

VARA Laat Def P praat over televisie in de nachtelijke uren. Verder een optreden van Spinvis. Nederland 3, 23.10 uur.

De grootste Nederlander aller tijden Johan Cruijff. De voetballer en trainer is de enige nog levende kandidaat in de verkiezing van de grootste Nederlander aller tijden. In dit programma verdedigt voetbalbestuurder Michael van Praag hem. Cruijff debuteerde in 1964 in het eerste van Ajax. In 1971, 1972 en 1973 won hij met Ajax de Europa Cup I en in 1974 schitterde hij met het Nederlands Elftal tijdens het WK in Duitsland. Barcelona hielp hij meerdere keren aan de landstitel, deels als trainer. Nederland 1, 23.15 uur. Praatprogramma Villa Felderhof Te gast zijn actrice Carry Tefsen en dj Edwin Evers. Nederland 1, 22.20 uur.

Barend & Van Dorp Interview met predikant Nico ter Linden. Hij heeft meerdere bijbelvertalingen op zijn naam staan en reageert op de nieuwste vertaling.

RTL 4, 22.50 uur.

Kinderprogramma Villa Achterwerks Megakrakers Door het publiek gekozen programma's uit twintig jaar Villa Achterwerk. Favoriet is Buurman en Buurman, gevolgd door Zaai, Theo & Thea en Loenatik. Nederland 3, 12.40 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden