Televisie

Thialf, it kin noait út

Zaterdag, Ned 2, 10.20 uur


Nu de KNSB wil dat er vanaf 2016 in Almere wordt geschaatst in plaats van in het Friese Thialf, zendt Omrop Fryslân een documentaire uit over de geschiedenis van het Thialfstadion. De Friezen benadrukken de rijke historie hiervan en het belang voor de regio.


Catfish: The TV series - weekend break

Zaterdag, MTV, 13.10 uur


Fotograaf Nev Schulman werd via Facebook verliefd op Megan, maar ze bleek niet wie ze zei dat ze was. Zijn zoektocht naar zijn internetliefde resulteerde in de documentaire Catfish. In de MTV-serie helpt Nev mensen die twijfelen aan hun internetliefde.


Tiger island

Zaterdag, BBC 2, 17.15 uur


Natuurdocumentaire over de jungletijgers op Sumatra, die steeds vaker mensen opeten. De tijgers worden afgeslacht om mensenlevens te redden. Een miljonair probeert uitsterven van de dieren tegen de gaan, vangt ze om die reden en laat ze los op zijn eigen terrein. Kan dit uitsterving voorkomen?


Ik vertrek

Zaterdag, Ned 1, 22.30 uur


Sinds de gescheiden Mirjam een relatie kreeg met Edmond, is ze in het West-Friese Enkhuizen het gesprek van de dag. Al het gepraat achter hun rug beu besluit het stel alles achter te laten, zelfs de kinderen, en in een Frans gehucht een pretpark over te nemen. Maar is dat wel zo'n goed idee?


NTR Podium

Zondag, Ned 2, 13.00 uur


Floradorp in Amsterdam-Noord staat bekend als 'de rimboe'. Woningcorporatie Ymere stimuleert initiatieven voor een betere buurt. Een daarvan is René van 't Erves volksopera. Het resultaat is verrassend, zo blijkt buurtbewoner Rinus een dijk van een stem te hebben.


Focus

Zondag, Ned 2, 19.30 uur


Eerste deel van een driedelige documentaireserie van de BBC. Er zijn wereldwijd meer mensen te dik dan ondervoed: wat is hierin de rol van de voedingsindustrie? Waarom wordt als zoetstof maïsstroop gebruikt, terwijl bewezen is dat die schadelijk is voor het hormoon dat je eetlust regelt?


Holland Doc Radio

Zondag, Radio 1, 21.04 uur


Aflevering: De klank van Ulixes. In een van de meest baanbrekende boeken van de twintigste eeuw, Ulysses van James Joyce, wandelt hoofdpersoon Leopold Bloom op 16 juni 1904 door Dublin. Radiomaker Guido Spring volgt de sporen van Joyce en Bloom op zoek naar wat er over is van het geluid van toen.


Andere Tijden Sport

Zondag, Ned 1, 22.15 uur


Documentaire over het 'benzinekraanincident' van 1987. John van den Berk en Dave Strijbos streden om de wereldtitel in de 125 cc motorcross. De motor van Van den Berk kwam tot stilstand: de bezinekraan van zijn Yamaha was dichtgedraaid. Wie zat er achter de sabotage?


Spraakmakende zaken

Zondag, Ned 2, 23.05 uur


In deze derde aflevering belicht Paul Rosenmöller de kwestie: hulp bij zelfdoding bij psychiatrische patiënten. Aan het woord komen ouders die hun psychisch zieke kind hielpen met overlijden en ouders wier kind zelfmoord pleegde. Een psychiater vertelt over zijn dilemma's.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden