Televisie

Actualiteiten..

Muziek

Copyright Mens Conny Vandenbos vierde eind september haar veertigjarig jubileum als zangeres. Ondanks alle vergaarde roem ondervond ze bij haar plan om een jubileum-cd uit te brengen, alleen maar tegenwerking. Maar Vandenbos noemt zichzelf niet voor niets een strijder. Nederland 1, 16.10 uur.

Kunst ...omdat het moet De Poolse componist Krzysztof Penderecki heeft een ongelofelijk breed scala aan composities geschreven. Soms experimenteel, soms neo-romantisch, soms avant-gardistisch. Hij staat bekend als een van de belangrijkste hedendaagse componisten. In 'Zoektocht van een componist' vertelt Pandarecki over wat hem heeft beïnvloed. Nederland 3, 0.38 uur.

Drama

Goede daden bij daglicht In de periferie van een slapend provinciestadje vervelen Zwart en Blond zich te pletter. Ze brengen hun tijd door met rondhangen en gitaarspelen, maar worden van lieverlee steeds creatiever in hun pogingen de tijd door te komen. Nederland 3, 22.40 uur.

Sport

Studio Sport Rechtstreekse uitzending van de marathon van New York, een van de spectaculairste in zijn soort. Dit keer nog spectaculairder, want het is de eerste aflevering sinds de aanslagen op Manhattan. Nederland 2, 16.55 uur.

Sport Eredivisie Gast is de 18-jarige voetballer Rafaël van der Vaart, wiens ontbreken afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen Kopenhagen wellicht tot gevolg had dat Ajax uit het UEFA-toernooi werd gespeeld. Nederland 2, 22,49 uur.

Amusement

Verboden in te rijden Presentator André van der Toorn poogt te bemiddelen tussen een garagehouder en een klant die zich benadeeld voelt. Maar de garagehouder voelt daar kennelijk niet voor, want hij valt de televisieploeg aan met een brandblusapparaat, dat een effectief chemisch wapen blijkt. SBS 6, 21.55 uur.

Documentaire

Kruispunt Bericht over een monument in Oosterhout dat aandacht vraagt voor doodgeboren kinderen die vroeger niet de zegen hadden van de katholieke kerk en die daarom, vaak zonder naam of grafsteen, in ongewijde aarde werden begraven. Moeders van die kinderen vertellen van hun verdriet en over de betekenis van het monument. Nederland 1, 22.15 uur.

Dossier. Leven na een moordaanslag In 1996 werden in Engeland een vrouw en haar twee kinderen voor dood achtergelaten op het Britse platteland. Alleen haar jongste dochter Josie overleefde de moordaanslag. Zij en haar vader werden echter al spoedig publiek bezit, met een niet-aflatende aandacht van de media. RTL 4, 23.00 uur.

Informatief

De islam in 50 minuten Drie moslims laten hun licht schijnen over hun verhouding tot het geloof: Abdullah Haselhoef, imam; Naima El Bezaz, schrijfster; Shanaz Ariaie, procureur-generaal uit Afghanistan. Onder leiding van Michaël Zeeman. Nederland 1, 12.05 uur.

BVN-TV In Nederland wonende buitenlandse journalisten geven hun visie, dit keer op het verkiezingsprogram van het CDA, en over het feit dat slechts een klein deel van de aangiften van misdrijven wordt behandeld. Nederland 1, 20.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden