Televisie

Actualiteiten..

Opsporing Verzocht Aandacht voor de moord op de 54-jarige Johan de Jong uit Leeuwarden in zijn eigen café Nylân. Nederland 1, 22.00 uur.

Informatief

Radar Administratieve wantoestanden, dramatische kostenverhogingen en ouders die honderden euro's kinderopvanggeld te laat teruggestort krijgen. Dat zijn de belangrijkste klachten uit een enquête van het testpanel over de nieuwe wet op de kinderopvang. Nederland 2, 20.25 uur.

Praatprogramma

Goedemorgen Nederland Tot de jaren zestig was tuberculose een van de grote bedreigingen voor de volksgezondheid. Ook al is het goed behandelbaar, het blijft een ziekte die angst inboezemt. De afgelopen weken dook tbc weer op in Nederland. Toch is tbc niet zo schokkend als het vaak klinkt. Martien Borgdorff, directeur van het Tuberculosefonds, praat erover. Nederland 1, 6.59 uur.

Taxi De vaste klant die taxi-chauffeur Joris Linssen van het ziekenhuis in Apeldoorn ophaalt, vertelt dat hij is 'opgegeven' en hoe hij daarmee omgaat in de tijd die hem nog rest. Helaas heeft de heer Bomhof de uitzending van deze aflevering niet meer kunnen meemaken. Hij overleed op 3 februari. Nederland 1, 22.35 uur.

Barend & Van Dorp Terug van weggeweest, Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder. Te gast zijn de Golden Earring. RTL 4, 22.50 uur.

Kunst

De Avond van het Boek Een literaire quiz aan de vooravond van de Boekenweek. Presentator Jeroen Pauw stelt gedurende anderhalf uur in het Amsterdamse Felix Meritis vragen over literatuur, jeugdboeken, thrillers en biografieën. Jan Wolkers, schrijver van het nieuwste boekenweekgeschenk, is eregast. Deelnemende auteurs zijn Thomas Roosenboom, Jessica Durlacher en Ronald Giphart. Nederland 3, 20.20 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden